WVC blijft in 2de klasse na gestolen punten in Hillegom

Oude Wetering – Het was puzzelen deze week, de titanen strijd van vorige week had heel wat slachtoffers gemaakt. Door de afwezigheid van Anna Spruit, Bente Wesselman, Dian Huigsloot, Nienke Bakker en Renee van Veen, stonden we nog maar met 9, gelukkig dat we in Lynn Bouwmeester en Joyce Huigsloot van de MO19 2 enthousiaste meiden gevonden om ons vandaag uit de brand te helpen.

De start van de wedstrijd was goed te noemen, de eerste minuten probeerde we Hillegom te overrompelen. Dit lukte redelijk maar leverde helaas niet de gewenste goal op. Langzaam aan nam Hillegom vervolgens het heft in handen en moesten we terug. Er was 1 fraaie combinatie van Hillegom met een mooie hakbal die een grote kans voor Hillegom opleverde, maar gelukkig voor ons verdween de bal in het zijnet.

De rest van de 1e helft had Hillegom meer de bal, wij probeerde meestal via de lange bal gevaarlijk te worden, maar het lukte ons eigenlijk te weinig om de keepster van Hillegom aan het werk te krijgen. Ook Hillegom mist wat daadkracht voor ons doel en zodoende dus 0-0. Vlak voor rust was daar ineens een grote kans voor ons: El Buitre (Mariska van Berkel) passeerde haar tegenstander in de 16 meter of ze er niet stond, maar de keepster wist haar inzet te pareren en zo gaan we toch doelpuntloos de rust in.

In de 2e helft hebben we het een stuk lastiger, Hillegom begint steeds meer aan te dringen en het lukt ons steeds moeilijker om de bal weg te krijgen en de bal voorin te houden is ook al een hele toer. Niet zo vreemd als je ziet dat onze 3 voorste speelsters de jongste van ons team zijn. Het grootste gevaar van Hillegom komt uit een cornerbal als een speelster vrij kan inkoppen, maar gelukkig kopt ze de bal naast het doel. Voetballend was het allemaal niet goed in deze periode, en het lukte ook allemaal even niet, maar toch doorstaan we deze fase doordat iedereen knokt voor elke meter, en Anne Kammeraat elke bal pakt die binnen de 5 meter komt.

De drinkpauze kwam ons goed uit , de tip van Esmee Schrama om de aanvallers om te wisselen werd opgevolgd, of het hierdoor kwam, of dat het ritme van Hillegom was verstoord of welke reden dan ook, we zaten vervolgens beter in de wedstrijd en kwamen nu zelf ook weer aan aanvallen toe. En als Esmee Schrama dan ten val gebracht wordt , beslist de verder goed leidende scheidsrechter zelfs voor een vrije trap tegen, de frustratie die dit bij Esmee geeft lost ze vervolgens op door de eerst volgende bal die bij haar in de buurt komt over de tribune te knallen (en terecht), waar zelfs de scheidsrechter een glimlach niet kan onderdrukken. Toch gaat Hillegom steeds meer op zoek naar een treffer waardoor er ruimtes op het middenveld ontstaan waar Isabelle van Hofwegen, Nina Hoogenboom en Joyce Huigsloot dankbaar gebruik van maken. Bij 1 van deze omschakel momenten is kilometervreter Nina Hoogenboom er vandoor met de bal en haar afstand schot net buiten de 16 meter hobbelt uiteindelijk via de binnenkant van de paal in het doel en zo staan we met 0-1 voor !

Met nog een kleine 10 minuten te gaan gooit Hillegom er alles tegen aan om de gelijkmaker nog te maken, maar Marinka van Scheppingen, Kelly v/d Tang en Anne v/d Meer weten heel veel tegen te houden en 1x komen we er wederom goed uit en kan Esmee Schrama richting keepster opstomen, maar de keepster weet helaas nu ook te redden, en de rebound schiet Lynn Bouwmeester aan de verkeerde kant van de paal, dit had de beslissing kunnen zijn. En als we dan in de laatste minuut zijn komt er nog een cornerbal voor Hillegom. Uiteraard alles en iedereen van Hillegom mee, de bal komt hoog voor en lijkt te worden binnen gewerkt……..

Engelen bestaan niet toch ?

Dan ken je onze Marin van Heiningen niet !

Op de doellijn was zij onze reddende engel, hoe exact is lastig na te vertellen, als je het voor wilt doen lukt het niet maar de bal verdween uiteindelijk via Marin in de veilige handen van onze keepster Anne Kammeraat en zorgde zo voor de overwinning in deze sportieve wedstrijd.

Joyce Huigsloot en Lynn Bouwmeester wederom heel erg bedankt voor de hulp !

Nu 2 weken wonden likken en herstellen voor de laatste 3 wedstrijden van het seizoen al weer. We kunnen nog voor een mooie eer gaan, de minst gepasseerde verdediging van onze klasse te worden!

In de Poule: Velsen won wederom met 1-0, nu van het stugge KFC en heeft hierdoor een uitstekend weekend, omdat het Floreant zag stunten bij Winkel. Floreant won heel erg knap met 0-1. Ook de Kennemers ging onderuit met 0-2 bij Purmerland. Velsen staat nu qua verliespunten 5 punten voor op Winkel en de titel lijkt voor het grijpen. Limmen gaat voor de 3e  periode en staat daarin nu bovenaan, Overbos werd met 5-1 verslagen. Medemblik wist met 2-6 te winnen bij ‘t Goy. Onderin om de nacompetitie plaatsen blijft het een stoelendans die nu bezet worden door Purmerland en Overbos, maar ook Floreant, Medemblik en  KFC, doen nog mee aan deze dans.

Artikel bron: WVC