WVC beslist in de 2e helft duel in Purmerland

Oude Wetering – Voor dat we straks met de wedstrijd gaan beginnen tegen deze leuke tegenstander en omdat de hagelstenen de wissels schuilend in de dug out hield (wat ze niet zo prettig vonden) moesten we toch bezig blijven. Er werd spontaan een toto voor deze wedstrijd uit de mouw geschut. De trainer, Eric v/d Krans, was blijkbaar al tevreden met een punt want hield het op 1-1. Nina Hoogenboom en Esmee Schrama gingen voor de 2-1, Dian Huigsloot 3-1 , Ernst van Berkel voor de 3-0 en Isabelle van Hofwegen (doe eens gek)  voor de 6-0. Dus positivisme te over, want vorig jaar hadden we ook in Purmerland te maken met hagelstenen en ook toen gingen we als winnaar terug naar huis, alhoewel dat toen voor moeder Wesselman er even niet naar uit zag of ze de auto nog uit het weiland kreeg om naar huis te kunnen, maar met hulp van Joop Gies Broesterhuizen is ze er toen toch nog uitgekomen.

Maar daar was hij dan: het vervolg van de competitie…..Purmerland kreeg het initiatief en probeerde via combinatiespel en bewegende mensen richting ons doel te gaan, het combinatiespel zag er bij de thuisclub bij momenten best goed uit, maar als ze over de middenlijn kwamen konden we toch vaak vrij eenvoudig de bal veroveren, het duurde meer dan 25 minuten voor dat er echt gevaar voor ons doel ontstond, maar daarover later meer. Eerst was het aan ons om de kansen te krijgen, Kelly v/d Tang mikte net naast , Renee van Veen en Mariska van Berkel een aantal keer de mogelijkheid om af te werken op doel, maar het duurde te lang. Een standaard situatie zorgde voor de voorsprong, een mooie vrije trap van Renee van Veen, de bal bleef hangen in de 16 meter en wie anders dan El Buitre (Mariska van Berkel) was daar als de kippen bij en zo stonden we 1-0 voor. Een mooie combinatie eindigend met een  mooi schot van Anna Spuit had een beter lot verdiend dan net over. Een uittrap van Anne Kammeraat dat gelijk een assist op Kelly v/d Tang was had ook een beter lot verdiend, maar helaas raakte ze de bal niet goed bij de afwerking alleen voor de keepster.  De eerste keer dat Purmerland bij ons aan de deur klopte kwamen we heel goed weg, we maakte een duidelijke handsbal (was wel niet opzettelijk maar toch) binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter liet het gaan. Verder werd Purmerland langzaam aan wat sterker en kwam meer richting ons doel, maar tot de rust hielden we de 0 vast.

Wissels met effectiviteit maken het verschil

Purmerland had in de 2e helft naar de kantine toe waarschijnlijk allerlei plannen, maar het is dan lekker dat we binnen de minuut de 2-0 scoren. Kelly v/d Tang schiet op doel, de bal lijkt te hoog,  maar mede door de wind tegen valt deze net op tijd naar beneden en ploft zo achter de keepster in het doel, dat is een lekker begin. Purmerland verlaat hierna de verdedigende stellingen en zet haar beste voetbalsters verder naar voren, we moeten nu verdedigend meer aan de bak, maar aan de andere kant geven ze ook veel ruimte weg, als Renee van Veen dan op links er vandoor is kunnen ze haar niet meer achterhalen, haar schot weet de keepster nog net te keren, maar de bal komt precies voor de alert reagerende Kelly v/d Tang en die heeft geen moeite de 3-0 te scoren. De volgende goal van ons is typerend voor zoals het beeld van de 2e helft was, een cornerbal voor Purmerland, een kluts voor onze goal, waarbij we met 3 verdedigers de inzetten kunnen blokken en we weten uiteindelijk uit te breken en El Buitre (Mariska van Berkel) weg te sturen. Die laat alle verdedigers haar hielen zien en weet de bal rustig langs de keepster te schuiven en zo de 4-0 aan te tekenen.

Het moet gezegd worden, Purmerland was niet compleet en had een hoop (jonge) invalsters maar ze bleven strijden voor een doelpunt en onze verdedigers moesten flink aan de bak, ook Anne Kammeraat kon zich nog een aantal keer onderscheidden met een paar prima redding, zo dat ze ook nog een beetje warm bleef. Aan de overkant trakteerde we onze enige toeschouwer (waarvoor wederom dank voor de support !) op ook nog een paar mooie aanvallen, Esmee Schrama die over rechts de achterlijn haalde en uiteindelijk leek Isabelle van Hofwegen de volgende treffer op haar schoen te hebben, maar voor Isabelle was vandaag een andere prijs weggelegd. Even later wel een doorzettende Nina Hoogenboom die vanaf 16 meter haar beroemde trap demonstreerde en zo de keepster geen schijn van kans gaf en 5-0. De laatste goal van ons was er eentje vanuit een voorbeeld training, over veel schuiven en uiteindelijk de voorzet van Esmee Schrama die El Buitre (Mariska van Berkel) haar 3e van de dag liet aantekenen en zo voor de 6-0 eindstand zorgde.

Een goede start voor de 2e seizoenshelft !  Isabelle van Hofwegen heeft de Toto gewonnen en kan haar prijs gaan ophalen. Volgende week staat Limmen uit op het programma, een vroegertje met een aanvangstijd van 11.00 uur, dus Isabelle zeg het maar wat wordt het ?

In de Poule; er waren maar een paar wedstrijden, Winkel won thuis overtuigend met 6-0 van KFC , Velsen tegen Overbos haalde het einde niet , bij een 2-0 stand voor Velsen werd de wedstrijd in de 1e helft gestaakt, dus waarschijnlijk moet hij helemaal worden overgespeeld.

Artikel bron: WVC