Witkampers vrouwen 1 – WVC vrouwen 1.

WVC vrouwen1 geen partij voor Witkampers.

De laatste wedstrijd van 2016 stond vandaag op het programma, en dit was de volgende verre uitwedstrijd. Met de door STEM bedrijfsadvies gesponsord bus (waarvoor dank !) konden we naar Laren (Gelderland). Thuis was er nog gewonnen van deze tegenstander en we hoopte vandaag opnieuw op een stunt. Na de aftrap door de pupil van de week (die pupillen in het Oosten zijn een stuk groter/ouder dan die van ons, maar daar komen we later op terug) werd de bal aan het rollen gebracht.

Of het kwam door de lange busreis (we waren er toch ruim op tijd) of het vroege tijdstip van de aftrap of andere redenen, maar we begonnen ronduit slecht aan de wedstrijd. Binnen de 2 minuten stonden de aanvallers al 2x 1 op 1 met Danique Montanus, en waar we de eerste keer nog goed wegkwamen was het de 2e keer wel raak en was daar de vroege achterstand. Witkampers had duidelijk een betere ploeg dan in de thuis wedstrijd, en zeker als de nummer 14 van de thuisclub zich er mee ging bemoeien werd het gevaarlijk, die moest je echt niet de bal en tijd en ruimte geven…goed ons tegenspel was ook erg pover, we gaven te veel ruimte weg, dekte op 2 meter, gingen niet overtuigend genoeg de duels aan en het was dus wachten op meer problemen.

En die kwamen er ook, binnen de 25 minuten keken we al tegen een 3-0 achterstand aan en op dat moment was er niets op af te dingen, de thuisclub troefde ons in alle facetten van het voetbal af. Er kwam nog meer tegenslag, keepster Danique Montanus had zich zo geblesseerd bij een uiterste inspanning om nog meer goals te voorkomen en kon niet verder. Kelly van der Tang op doel en MO17 speelster Mariska van Berkel kwam het veld in, en doordat Sandy van de Water een linie zakte, kregen we wel een hele jonge en lichte voorhoede. De rest van de 1e helft kwamen we langzaam wel wat beter in de wedstrijd maar verder dan een schot van afstand kwamen we niet, en zo een 3-0 achterstand in de rust.

Als we er nog een wedstrijd van wilde maken, moet er de 2e helft snel worden gescoord. Die kans kwam er ! Maar helaas geen goal dus geen spanning terug in de wedstrijd. Hierdoor hobbelt de 2e helft door waarbij de thuisclub het spel dicteert, alleen hadden we nu wat meer vat op de aanvallen, en gaven we minder kansen weg. Soms lukte het om er ook een paar keer uit te komen, maar doordat we niet goed opletten bij de buitenspelval, lopen we er vaak met open ogen in, en worden zo toch een aantal eventuele mogelijkheden zelf om zeep geholpen.

Bij een wissel van de thuisclub lijkt er toch wat verwarring, want is nu de pupil van de week ingevallen ?! Blijkt toch van niet , zal wel een zus zijn….Bij ons maakt Lynn Bouwmeester van MO19 nog haar debuut in vrouwen 1, en we weten zelfs nog een keer te score, maar de treffer gaat niet door, 3x raden waarom…. jawel buitenspel. Aan de andere kant in de 2e helft toch wel een teamprestatie in verdedigende opzicht, toegegeven de scherpte bij Witkampers was er ook wel een beetje af, maar toch wel lekker dat het Kelly van der Tang het lukt om de 0 te houden.

We gaan de winterstop in op een nacompetitie plek (9), de eerste 2 wedstrijden na de winterstop zijn de ploegen net boven (Eldenia) en net onder (RKDEO) ons. Deze wedstrijden zullen bepalen of de rest van de competitie in het teken zal staan van directe degradatie proberen te ontlopen of er ook nog de mogelijkheid is om van de nacompetitie plekken weg te kunnen komen.
Lynn en Mariska bedankt voor de hulp.

We wensen iedereen fijne dagen en hopen in 2017 bij de thuiswedstrijden weer op u support en belangstelling.

Auteur: WVC Vrouwen