Wisselvallig weer, van fris naar zacht

Regio – Komende dagen blijft het wisselvallig. Wel wordt het later in de week zachter met maxima lokaal tot 15 graden.

Nieuwkoopse Plassen (Beeldbank NON)

Nieuwkoopse Plassen (Beeldbank NON)

Vandaag, maandag, start de dag bewolkt en vooral in het zuiden en oosten kan het lokaal regenen. Overdag is er slechts af en toe ruimte voor de zon en komen enkele buien voor. Hierbij kan plaatselijk ook wat hagel vallen.

Het wordt maximaal 7 graden op de Wadden tot 9 graden in het zuiden van het land. Een groot deel van de dag waait het nauwelijks, maar aan het einde van de dag steekt een zwakke tot matige noord(west)enwind op.

Dinsdag wordt een fris dagje met 5 graden op de Wadden tot 8-9 graden in het zuiden. De matige, aan zee soms vrij krachtig, noordwestenwind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. De neerslag blijft beperkt tot een enkel lokaal buitje en er is een mix van wolken en zon.

Woensdag staat er weer regen op het menu. De regen gaat gepaard met het opdringen van zachtere lucht. Het wordt in de middag 9-11 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is vooral in het westen van het land nadrukkelijk aanwezig.

Donderdag en vrijdag is het zacht voor de tijd van het jaar met vooral in het zuiden van het land lokaal 15 graden. Er is veel bewolking en kans op een beetje regen.

Kan vriezen kan dooien

Vanaf volgend weekend wordt de verwachting behoorlijk onzeker. Het kan wisselvallig blijven met maxima van een graad of 8 en lokaal vorst in de nachten, maar er is ook kans op een overwegend droog en relatief warm weertype met maxima van circa 15 graden.

Bron: weeronline