Wisselvallig weekend

Regio – De zomer kent ups en downs. Het komende weekend is daar een voorbeeld van. Er zijn wisselend buien, maar (gelukkig) ook zon en met de temperatuur valt het ook wel mee.

wolken3

Vandaag, (vrijdag), zijn er ‘s ochtends zonnige perioden en wolkenvelden. In het hele land is echter ook kans op enkele buien. Morgenmiddag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 22 graden en daarmee is het een paar graden te koud voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan de kust vrij krachtig tot hard.

Morgenavond is er veel bewolking. Er trekt een regengebied over het land. In de nacht naar zaterdag trekt de regen naar het oosten weg. De minima komen uit tussen 14 graden in het noordoosten en 17 in het zuidwesten.

Zaterdag start de dag overwegend grijs. In de loop van de dag breekt vanuit het zuidwesten de zon door. Er is kans op een enkele bui. Het kwik stijgt naar 21 graden op de Wadden tot lokaal 24 in Limburg. In de avond en nacht naar zondag neemt de kans op buien toe. Onder een bewolkte hemel daalt de temperatuur niet verder dan circa 17 graden.

Zondag trekken buien over het land. In de middag lijkt de buienkans af te nemen. Er is zo nu en dan zon en met maxima van 22-24 graden is het prima weer. Wel staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, waardoor het voor het gevoel een paar graden frisser kan zijn.

De dagen daarna lijkt het licht wisselvallige weer aan te houden. Dagelijks is kans op enkele buien en er zijn meer wolkenvelden dan zonnige momenten. Het wordt 22-24 graden. Hiermee is het vrij normaal weer voor de tijd van het jaar.

Bron: weeronline