Wisselvallig weekend, zondag beste dag

Regio – De vrijdag begint vooral in het midden en oosten flink buiig. In het westen is het op een enkele bui na droog en zijn er ’s middags zonnige perioden. Zaterdag valt een enkele bui en is het fris met maximaal 17 graden. Zondag wordt het droger en warmer.

wolken1
Vanochtend is het in het midden en vooral het oosten van ons land bewolkt met grote kans op buien. Eind van de ochtend trekt de zone met bewolking en buien naar Duitsland weg. In het westen en noordwesten valt ook een enkele bui, maar is tussendoor meer ruimte voor de zon.
In de middag is in het hele land een mix van wolken, zon en enkele buien. De kans op neerslag is het grootst in het oosten en het kleinst aan zee. Op de stranden wordt het steeds zonniger. De middagtemperatuur komt uit op 19-21 graden. Voor het gevoel is het iets frisser. Dit komt doordat er een vrij stevige zuidwesten- tot westenwind staat. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6.
Vanavond trekken de buien geleidelijk naar Duitsland weg en klaart het breed op. In de nacht naar zaterdag neemt in het noorden en noordwesten de kans op buien weer toe. Op de Wadden kan het dan hard waaien, windkracht 7!
Zaterdagochtend is vooral in het noorden, midden en westen kans op enkele buien. Het oosten en zuidoosten houden het grotendeels droog met flinke zonnige perioden en in de loop van de ochtend ontstaan ook stapelwolken. In de middag is er in het hele land een mix van wolken, zon en enkele buien. Zeeland krijgt ‘s middags de meeste droge en zonnige perioden.
Het wordt de koudste dag van de week met maxima van 16 à 17 graden in het noorden tot 18 à 19 in het zuiden. Een stevige westenwind laat het nog een paar graden kouder aanvoelen. Normaal is het op een zomerdag halverwege augustus 21-24 graden. Daarmee is het dus behoorlijk fris voor de tijd van het jaar!
Zondag trekken wolkenvelden over het land, waaruit regionaal soms wat regen valt. Meestal is het echter droog en de zon schijnt ook geregeld. Met maxima van 18 tot lokaal 20 graden en minder wind wordt voelt het warmer aan dan zaterdag. Er staat een meest matige westenwind.
Na het weekend blijft het licht wisselvallig. Dat wil zeggen een mix van wolken, zon en buien. Het wordt daarbij 20-23 graden. Later volgende week moeten we het doen met middagtemperaturen van 18-20 graden.

Bron: weeronline