Wisselvallig en fris septemberweer

Regio – Vandaag en zaterdag blijft het wisselvallig en fris met 15 graden. Zondag wordt het een fractie warmer en is er iets meer ruimte voor de zon.

wolken1

Vandaag (vrijdag) is het eerst op de meeste plaatsen droog met ruimte voor de zon. Aan zee komen al enkele buien voor en in de loop van de dag kunnen in het hele land enkele buien ontstaan. Later in de middag en in de avond neemt in het noordwesten de buiigheid flink toe. Ook is opnieuw kans op onweer. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon en er zijn vaak lange droge perioden. Tijdens zonnige momenten loopt de temperatuur op naar 15 of 16 graden. De zuidwestenwind is matig van kracht. In de kustgebieden staat een (vrij) krachtige (noord)westenwind, windkracht 5 tot 6.

Vanavond wordt het in het binnenland overwegend droog. Aan zee is het een komen en gaan van (onweers)buien en kan het neerslagtotaal steeds verder oplopen, vooral in het noordwesten. Het wordt een frisse nacht met minima van 10 graden in het westen tot lokaal 6 in het oosten.

Zaterdag hebben we te maken met vrij veel bewolking en er trekken buien over het land. Bij buien is kans op onweer. Er staat slechts een zwakke tot matige zuidwestenwind en de temperatuur stijgt naar 14 à 15 graden.

Zaterdagavond verdwijnen de meeste buien. In de nacht naar zondag is vooral aan zee nog kans op een bui. In het binnenland is het droog en klaart het op. Het kan goed mistig worden! Ook is het koud met minima tussen 5 en 10 graden.

Zondag is er meer ruimte voor de zon, maar toch ontstaan er weer een paar (onweers)buien. Er zijn ook lange droge perioden en er staat amper wind. Met 16 graden valt de temperatuur een graadje hoger uit.

Na het weekend gaat het kwik ietsjes omhoog van 16 graden aan het begin van de week tot 18 later in de week. Het is rustig septemberweer met slechts een zwakke tot matige wind. Eerst is het nog wisselvallig met ook kans op onweer, maar in de tweede helft van de week wordt het steeds droger en komt de zon vaker tevoorschijn. De nachten blijven fris.

Bron: weeronline