Wisselend weerbeeld

Regio – Maandag en dinsdag is het grijs met af en toe een buitje. In de loop van de dag klaart het breed op. Woensdag wordt prachtig met veel zon en 22-30 graden. Daarna wordt het weer koeler.

Vanochtend is het grijs en valt van tijd tot tijd een beetje lichte regen of motregen. De neerslaghoeveelheden zijn minimaal. Vanmiddag is het grijs en saai zomerweer. Af en toe breekt het wolkendek open en dan is de zon kort te zien. We houden het waarschijnlijk droog en er staat een matige tot vrij krachtige westenwind. Toch sluiten we de maandag met een avondzonnetje af.

Dinsdagochtend is er veel bewolking en is kans op een enkele lichte bui. Vanuit het noordwesten breiden opklaringen zich gedurende de dag zeer langzaam zuidoostwaarts uit. Deze opklaringen bereiken Limburg pas tegen de avond. Ondanks de bewolking is het met maxima van 19-23 graden best aangenaam. Er staat een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten. Op de Wadden waait het vrij krachtig (5 Bft.). Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is het overwegend helder. Het koelt af naar 10-12 graden. Lokaal ontstaat een mistbank.

Woensdag belooft een prachtige zomerdag te worden. De zon schijnt volop en er ontstaan slechts enkele vriendelijke stapelwolken. Het blijft droog. De temperatuur loopt rap op en in het zuidoosten kan het 29 à 30 graden worden! In het midden is het zo’n 27 graden. In de kustprovincies liggen de maxima tussen 22 en 25 graden. Hiermee is het een flink stuk warmer dan de voorgaande dagen. Er staat een verkoelende wind uit westelijke richtingen.

De dagen daarna zoekt de wind de noordwesthoek op en wordt koele lucht vanaf de Noordzee over ons land geblazen. De middagtemperatuur komt uit op 17-21 graden en daarmee is het een graadje kouder dan normaal. Bovendien trekken regelmatig wolkenvelden over het land, waarbij de kans op zon het grootst is in het binnenland. Het koelere weertype lijkt in ieder geval tot en met het weekend aan te houden.

Bron: weeronline