Wisselend weekendweer

Regio – Vandaag krijgen we heerlijk zomerweer. Het blijft droog en bij veel zonneschijn wordt het 23-26 graden. Het weekend verloopt echter wisselvallig met geregeld buien.

wolken1

Vanochtend (vrijdag) is het flink zonnig. Soms trekt dunne sluierbewolking over, maar dit houdt de zon nauwelijks tegen. In de loop van de ochtend ontstaan in het noorden vriendelijke stapelwolken.

Morgenmiddag is het heerlijk zomerweer. In het zuiden schijnt de zon uitbundig, in het noorden is een mix van zon en stapelwolken. Het blijft de hele dag droog. De maxima komen uit op 23 graden in het noordwesten tot 26 in Brabant en Limburg. Door de droge lucht is het voor het gevoel zeer aangenaam. De wind is zwak tot matig en draait gedurende de middag van zuid naar oost.

Morgenavond lossen de stapelwolken op en zijn er opklaringen. In de nacht naar zaterdag is het meest helder. De minimumtemperatuur ligt tussen 14 en 16 graden.

Zaterdag begint de dag zonnig, maar al snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. In de middag trekken buien over het land. Hierbij is kans op een klap onweer en van tijd tot tijd plenst het flink door. In het oosten is het broeierig warm met maxima van 25-27 graden. In de westelijke helft van het land wordt het 23 à 24 graden. In de avond en nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. De temperatuur daalt naar circa 14 graden.

Zondag belooft een wisselvallige dag te worden met geregeld buien. Er is vrij veel bewolking en met maxima van 20 à 21 graden is het een stuk minder warm. Er staat flink wat wind uit het zuidwesten. Het waait matig tot vrij krachtig. Kortom, het lijkt een echte herfstdag te worden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Er zijn veel wolkenvelden en er vallen geregeld buien. Aanvankelijk is het met middagtemperaturen van 20-22 graden een paar graden kouder dan normaal. Vanaf woensdag lijkt de buiigheid geleidelijk af te nemen en wordt het warmer. In de tweede helft van de week komt het kwik uit tussen 22 en 25 graden.

Bron: weeronline