Wisselend bewolkt weekje

Regio – Vandaag nog een beetje zon en wisselend bewolkt. De dagen daarna is het tijdelijk grijs en met 16-20 graden vrij koel.

Vandaag, maandag, er ‘s ochtends zonnige perioden. In de middag zijn er in de zuidelijke provincies velden (hoge) bewolking me misschien zelfs wat regen. In de rest van het land blijft het droog met zonnige perioden, enkele stapelwolken en wat dunne sluierbewolking. Het wordt ongeveer 20-22 graden, maar aan zee nog wat koeler. Er staat een matige noorden- tot noordoostenwind. Aan de westkust is de wind vrij krachtig.

Dinsdag ander weer met veel stapelwolken met alleen zo nu en dan wat zon. Heel lokaal kan een enkel licht buitje ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. We krijgen te maken met wat koelere lucht en daardoor wordt het niet warmer dan 16-17 graden aan de kust.

Woensdag is het overdag op veel plaatsen bewolkt. In het westelijk kustgebied en in de noordoostelijke provincies is een kleine kans op een beetje regen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Lokaal kan de zon even doorbreken en het wordt 16-17 graden in het noorden en langs de westkust. Er staat een matige noorden- tot noordwestenwind.

De dagen daarna komt de wind uit het zuidwesten en wordt het 18 tot 22 graden. In het zuidoosten kan het 23-24 graden worden. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, zo nu en dan zon en enkele lichte buien.
Bron: weeronline