Winterse kou blijft (nog) uit

Regio – Na de sneeuw van dit weekend resteert nu nog wat (natte) sneeuw Het blijft waterkoud, maar echt winterse kou blijft uit.

wolken3

Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen droog. Aan het eind van de ochtend neemt in het zuiden de kans op sneeuw toe. Vanmiddag valt in het zuiden op veel plaatsen (natte) sneeuw. Geleidelijk breidt de neerslag zich uit richting het noordoosten. Vooral in het zuidwesten, midden en noordoosten zijn er perioden met sneeuwval en kan opnieuw 5-10 cm vallen en mogelijk zelfs meer. Dicht bij zee ligt de temperatuur op een paar graden en valt regen en natte sneeuw. Daarbij staat ook nog een straffe noordoostenwind en die maakt het voor het gevoel heel guur. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig en aan de kust gaat het hard waaien. De gevoelstemperatuur ligt in het hele land onder nul.
Dinsdag hebben we in de ochtend nog steeds te maken met winterse buien. Het is overwegend bewolkt en met 1-4 graden en een matige wind is het waterkoud. In de middag beperken de buien zich meer tot het noorden van het land. In het midden en zuiden kan nog wel een enkele bui voorkomen, maar er zijn ook droge perioden. Het wordt 3 tot 5 graden. In de nacht naar woensdag gaat het in het binnenland een graadje vriezen en is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Ook kan een buitje van zee gladheid veroorzaken.
Woensdag wordt een grijze dag en vanuit het westen trekt een neerslaggebied over het land. Met 5 tot 8 graden is de lucht iets zachter en de neerslag zal dan ook als regen vallen. Daarbij staat een (vrij) krachtige zuidwestenwind met windstoten van 70 km per uur. In de kustgebieden is de wind hard tot stormachtig en kunnen zware windstoten van 75-85 km per uur voorkomen.
Donderdag trekken buien over het land en is het wisselvallig. Vanaf vrijdag zijn er minder buien, maar geheel droog blijft het niet. De middagtemperatuur ligt tussen 4 en 7 graden. In het weekend kan af en toe de zon schijnen en gaat de middagtemperatuur iets omlaag. De kans op vorst in de nacht neemt dan toe.

Bron: weeronline