Winnaars fotowedstrijd “Bijen” bekend

Regio – Marja de Lorme is de winnaar geworden van de fotowedstrijd die het Groene Cirkel Bijenlandschap ook dit jaar weer hield. De bedoeling is om vooral de betrokkenheid bij de bijen te vergroten.

De foto van Marjan de Lorme is technisch perfect met een goede compositie. Dit is een bij zoals een bij hoort te zijn: druk bezig. De bij is aaibaar, je kunt haar bijna pakken, aldus het juryrapport

Dit jaar heeft de wedstrijd 202 inzendingen opgeleverd.  De eerste, tweede en derde  prijs is respectievelijk gewonnen door Marjan de Lorme, Antonio Merreiros en  Ber Zonneveld. Carla Theunissen won de originaliteitsprijs voor twee aardhommels, die spannende dingen doen,  zeven hoog op het balkon in Zoetermeer.

Beoordeling foto’s

Na een voorselectie heeft een jury bestaande uit Marlies Krul-Seen (directeur Omgevingsdienst West-Holland in Leiden), Theo Westra (natuurfotograaf) en Linda Groeneveld (boswachter bij Staatsbosbeheer, o.a. van het Bentwoud) de winnende foto’s gekozen. Er is gekeken naar de Technische kwaliteit, Compositie, Creativiteit en de X-factor (mate waarin de foto aanspreekt en mensen enthousiast maakt om iets te doen voor bijen)

De geplande publieksprijs is helaas geschrapt omdat het verzamelen van stemmen technisch niet goed verlopen is.