Winderig en fris weer

Regio – De week begint onstuimig, maar het blijft het zacht. Regen wordt opgevolgd door onweersbuien met hagel en (zware) windstoten. Dinsdag is het merkbaar frisser en blijft het wisselvallig.

wolken1

Vandaag, maandagochtend trekt een gebied met regen van west naar oost en wordt het flink nat. Na de regen wordt het niet geheel droog, maar worden droge momenten afgewisseld door buien. Bij de buien is kans op onweer, hagel en (zware) windstoten.

Het waait daarbij stevig met in het hele land een matige tot vrij krachtige, soms krachtige, zuidelijke wind. Met middagtemperaturen van 9 tot 12 blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal ligt de temperatuur rond 7 graden.

In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt toe naar vrij krachtig tot hard. Er komen (onweers)buien voor met daarbij kans op zware windstoten. Gedurende de avond en nacht zakt de temperatuur snel naar 5 of 4 graden.

Dinsdag wordt het een heel stuk frisser. Overdag klimt de temperatuur op naar 7 of 8 graden en voor het gevoel komt de temperatuur slechts 2 of 3 graden boven het vriespunt uit. Er komen buien voor, die lokaal winters van aard kunnen zijn, en soms schijnt de zon. De westen- tot zuidwestenwind is overdag matig tot vrij krachtig en neemt mogelijk is de avond verder toe naar stormachtig aan zee.

De maand maart begint woensdag qua weerbeeld niet veel beter. In de ochtend is het windrijk met buien. In de middag wordt het tijdelijk droger en rustiger, maar later op de dag volgt waarschijnlijk alweer regen. Af en toe schijnt de zon en het wordt maximaal zo’n 8 of 9 graden.

De dagen daarna wordt het weer zachter met middagtemperaturen rond 10 graden. Het blijft wisselvallig met regelmatig wat regen, soms zon en af en toe veel wind.

Bron weeronline.nl