Wind maakt het nog even warm

Regio – De wind jaagt vandaag de temperatuur nog even flink op, maar de wind gaat naar de (zuid) westelijke richting en dat brengt ook verkoeling.

zonnig

Vandaag, maandag, wordt het flink warm. In de kustprovincies stijgt de temperatuur naar 26-29 graden. Ook op het strand in Zuid- en Noord-Holland is het flink warm door een aflandige wind. Op de Wadden en op sommige plaatsen in Zeeland is het met 22-25 graden koeler. In het zuiden, midden en oosten kan het met 30-31 graden tropisch worden en in het zuidoosten liggen de maxima tussen 32 en 34 graden.

Er staat een zwakke tot matige zuiden- tot oostenwind. In de middag draait de wind naar het zuidwesten tot westen trekt de wind iets aan. Hierdoor wordt het in de kustprovincies koeler.

In de avond neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Door wind van zee daalt de temperatuur naar 17 graden aan de kust tot 21 in het oosten. In de nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden en valt af en toe regen. Het koelt af naar 14 graden aan zee tot 17 in het oosten.

Dinsdag zijn er veel wolkenvelden en in de ochtend kan plaatselijk een beetje regen vallen. Geleidelijk breekt de zon door en in de middag is het in het westen wisselend bewolkt. In het oosten is kans op een lokale bui. Met 18 graden aan de kust en 21 tot 23 graden in het binnenland is het veel koeler dan de voorgaande dagen, maar het is nog steeds een graadje warmer dan normaal. De westenwind is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust.

Woensdag tot en met vrijdag blijft het waarschijnlijk droog en wisselend zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Later in de week gaat de temperatuur iets omhoog en wordt het 20 graden aan de noordkust, 23-24 in de centrale delen en in het zuiden en zuidoosten kan het 25-26 graden worden.

In het weekend neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een enkele bui. De temperatuur daalt zondag naar 18 tot 22 graden.

Bron: weeronline