Willem van der Laan schrijft: Spoordood

Hoogmade – Na 4o jaar landmeter bij de gemeente Leiden is Willem van der Laan nu met pensioen. De sportieve Hoogmadenaar die zomers vaak de skeelers aan trekt voor vele rondjes in de omgeving en ‘s winters de schaatsen onderbind op de kunstijsbanen in de regio is nu met pensioen. Wat hij nooit had gedacht gebeurde, hij ging een boek schrijven over een sinistere moord.

willem van der laan

Het verhaal speelt in het Hollandse Groene Hart en in Polen ten tijde van de eeuwwisseling. De regering had groen licht gegeven voor de bouw van de HSL lijn tussen Amsterdam en Parijs, vlak langs zijn woonplaats Hoogmade. Vele Oost Europese werknemers werken maandenlang, onder zware omstandigheden, aan de bouw van het miljoenen project. Na voltooiing van de bouw van het tracé blijken er een aantal arbeiders niet naar hun geboorteland te zijn teruggekeerd.  Europol doet onderzoek maar vinden ze wel het spoor waar zij gebleven zijn?

Met de koop van het spannende boek, 17,50 euro steunt u de Amref Flying Docters. Het boek is te koop bij boekhandel Kooyker in Leiden en Veenerick in Roelofarendsveen.

Auteur: Job Grovenstein