Wielertijdrit Jezuseijk op 16 juni

Hoogmade – De jaarlijkse wielertijdrit, de ronde van Jezuseijk, wordt op vrijdagavond 16 juni weer georganiseerd door de Wielerclub Hoogmade. De tijdrijders starten zoals altijd bij de Piestpolder waar na 2 of 3 ronden, junioren en senioren, ook de finish is na 8,8 of 13,2 km.

DSC04704 (Small)

archief: ronde van Jezuseijk

De inschrijving voor deelname is nu open voor inwoners en oud inwoners die in verschillende leeftijdscategorie√ęn van 17 tot en met 65+ met elkaar de strijd tegen de klok aan gaan. Vanaf de Piestpolder gaat het parcours via de Kerkstraat, het Zuideinde, het fietspad langs de N446 over de Doesmolenbrug en de Van Klaverweijdeweg terug naar de finish. Tijdens de wedstrijd van 19.00 tot 21.30 uur is het parcours afgezet en door verkeersregelaars beveiligd. Ook voor de bus is het parcours afgesloten.

Hoogmade kent een rijke schaatshistorie met vele plaatselijke favorieten maar ook enkele voormalige schaatstoppers die zich in het dorp aan de Does  hebben gevestigd. Diane Valkenburg (o.a. goud WK ploegenachtervolging 2012 en 2013) heeft zich al ingeschreven en mogelijk gaat Mark Tuitert (o.a. Goud 1.500 m OS Vancouver 2010) zich nog inschrijven. Uiteraard is Ruud van Leijden weer aanwezig voor een live verslag als speaker. De organisatie heeft als nieuwtje dit jaar een prijs voor het beste persoonlijke record. Iedereen kan dus die prijs winnen.

Inschrijven kan bij Piet van Schie (5012209) of per mail: wielerclubhoogmade@outlook.nl.

Auteur: Job Grovenstein