Wethouder opent de eerste Bibliotheek op school in Kaag en Braassem

Rijpwetering – Vanuit de Bibliotheek Rijn en Venen is een samenwerkingsverband gestart met de scholen in de gemeente Kaag en Braassem. De “Bibliotheek op school”, ook wel dBOS, wordt op alle basisscholen in de gemeente ingericht. Wethouder Hoek zal de eerste dBOS op basisschool De Kinderbrug in Rijpwetering feestelijk openen op woensdag 29 november om 12.00. De schoolbibliotheken zullen een nieuw en fris boekenaanbod hebben voor de betreffende scholen. Naast de wethouder en het bibliotheekpersoneel zullen ook de ouders en kinderen aanwezig zijn.

Vernieuwing
Alle basisscholen in Kaag en Braassem worden een “Bibliotheek op School” school vanuit Bibliotheek Rijn en Venen. Dit houdt in dat op alle scholen een actuele en op maat gemaakte schoolbibliotheek wordt ingericht. Veel verouderd materiaal wordt eruit gehaald en aangevuld met nieuwe titels. Ook veel informatieve boeken, omdat met name jongens dit soort boeken erg aanspreekt, worden aangevuld.

Leesbevordering
Het gaat bij deze samenwerking niet alleen om collectie maar ook om leesbevordering in de breedste zin van het woord. Een leesconsulent vanuit Bibliotheek Rijn en Venen houdt nauw contact met de school en zorgt er zo voor dat lezen een vast onderdeel in het lesprogramma wordt.

Artikel bron: Bibliotheek Rijn en Venen