Werkzaamheden parallelweg Rijnsaterwoude en kruising Kruisweg/N446

Rijnsaterwoude/Woubrugge – De provincie Zuid-Holland start vanaf dinsdag 20 juni 2017 met werkzaamheden aan de Herenweg (parallelweg) langs de N207 tussen Rijnsaterwoude en de kruising Kruisweg/N446. Tijdens deze werkzaamheden is de kruising richting Rijnsaterwoude enkele nachten beperkt bereikbaar voor verkeer. Bewoners kunnen gedurende deze periode Rijnsaterwoude via de Vriezenweg bereiken. De werkzaamheden zijn onderdeel van de maatregelen aan de N207 ter bevordering van de doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid van de regio.

Verkeer op de N207 kan gewoon doorrijden. Wel geldt een aanpassing van de maximumsnelheid naar 50 kilometer per uur. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad langs de Herenweg. Voor hulpdiensten blijft de kruising met de Herenweg bereikbaar.

Bereikbaarheid Rijnsaterwoude

  • Op dinsdag 20 juni 20.00 uur tot woensdag 21 juni 05.00 uur worden er freeswerkzaamheden uitgevoerd op de kruising Herenweg richting Rijnsaterwoude. De kruising is bereikbaar, houdt u rekening met enige overlast.
  • Op woensdag 21 juni 20.00 uur tot donderdag 22 juni 05.00 uur is de kruising Herenweg richting Rijnsaterwoude gesloten voor al het verkeer. Het dorp is bereikbaar via de Vriezenweg. Voor het fietsverkeer rijdt er een pendelbusje.
  • Op donderdag 22 juni 20.00 uur tot vrijdag 23 juni 05.00 uur wordt de belijning aangebracht op het wegdek van de kruising Herenweg richting Rijnsaterwoude. De kruising is bereikbaar voor verkeer, maar houdt u rekening met enige overlast.

Werkzaamheden N207

De provincie neemt tot en met het 1e kwartaal 2018 maatregelen om de bereikbaarheid van de regio te bevorderen. Er komen extra rijbanen en aparte busstroken, de kruispunten worden verbeterd en de bruggen over de Drecht en de Leidsevaart worden vervangen. De busstroken zijn bestemd voor R-net, het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in de Randstad.

Artikel bron: Prov. Z-H