Werkzaamheden Oasen Alkemadelaan

 Roelofarendsveen РVanaf januari 2018 leggen drinkwaterbedrijf Oasen en aannemingsbedrijf van Vulpen een nieuwe drinkwaterleiding aan onder de Alkemadelaan in Roelofarendsveen.

De werkzaamheden duren tot en met april 2018. De Alkemadelaan wordt niet afgesloten en het werk heeft geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening. Iedereen houdt water uit de kraan.

De omgeving
Inwoners van Roelofarendsveen die dicht bij de werkzaamheden wonen, hebben half december van Oasen een brief ontvangen. Hierin staat een uitleg van de werkzaamheden en de te verwachten overlast. Zo is er bouwverkeer, kan men leidingdelen zien liggen en een boormachine horen. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening. Iedereen houdt water uit de kraan.

Werkzaamheden
Oasen vervangt in Roelofarendsveen een verouderde kunststoffen drinkwatertransportleiding. De nieuwe waterleiding is 900 meter lang en van staal. Het grootste deel van de nieuwe buis wordt onder de Alkemadelaan doorgeboord. Een klein deel wordt in een gegraven sleuf gelegd. Daarna sluit Oasen de nieuwe waterleiding aan op het bestaande leidingnet en wordt de oude leiding verwijderd.

Nieuwe waterleiding
De drinkwatertransportleiding van Oasen voorziet straks ruim 3000 huishoudens in Roelofarendsveen van drinkwater. Dagelijks stroomt er ongeveer 1800 m3 vers water doorheen. De nieuwe transportleiding is ook belangrijk voor het waterleidingnet van Oasen in geval van een calamiteit.

Meer informatie is te vinden op www.oasen.nl/projecten