Werk voetgangerstunnel Alkemadelaan duurt tot half december

Roelofarendsveen – De voetgangerstunnel onder de Alkemadelaan ter hoogte van DOSR in Roelofarendsveen wordt gerenoveerd. Hierbij worden oude coatinglagen verwijderd en eventuele betonschades hersteld waarna een nieuwe coating wordt aangebracht.

kb1

In het kader van het Oktoberfest een aantal weken geleden is gemeld dat de renovatiewerkzaamheden naar verwachting eind week 45 gereed zouden zijn. Door diverse tegenvallers gaat de aannemer dat niet halen. De aannemer heeft nu aangegeven dat de werkzaamheden eind week 50 kunnen worden afgerond.

De reden voor deze vertraging is te wijten aan de tegenslag bij het ontdoen van alle coatinglagen (strippen). Hier heeft de aannemer meerdere technieken moeten uitproberen om tot een goed resultaat te komen. Nu de tunnel volledig kaal is blijkt de constructie meer gebreken te vertonen dan was aangenomen. Hierdoor moet de aannemer nu extra werkzaamheden uitvoeren om de tunnel waterdicht te krijgen, wat ook extra tijd kost.

Inmiddels is het al flink kouder geworden, wat ongunstig is voor het uitharden en drogen van de diverse producten die voor de renovatie worden gebruikt. Om de renovatie toch dit jaar te kunnen afronden heeft de aannemer aan weerszijde van de tunnel een overkapping aangebracht zodat hij de tunnel droog kan houden en tevens kan verwarmen. Het einddoel is een kwalitatief goed gerenoveerde voetgangerstunnel die weer jaren mee kan.

Zolang de tunnel nog is afgesloten blijft de tijdelijke voetgangersoversteek op de Alkemadelaan gehandhaafd. De aannemer wordt gevraagd om nog extra aandacht te besteden aan de looproute naar de verkeerslichten, zodat deze beter begaanbaar wordt.

Contactpersoon

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer K. Nagelkerke, 071-3327272.

Artikel bron: Gem. KenB