Weer veel van hetzelfde

Regio – De komende week start grijs en zacht (alweer ..!) met vooral in de middag regen. Woensdag is het nat en onstuimig en daarna is het wisselvallig met (winterse) buien.

Vandaag, maandag, is het in de ochtend op de meeste plaatsen bewolkt. Heel plaatselijk kan een beetje motregen vallen en later in de ochtend neemt de kans op (mot)regen in het noorden en oosten toe. Op een enkele plaats is de bewolking dun genoeg om de zon even door te laten. Verder is het onstuimig en zacht. Op de Wadden kan tijdelijk een stormachtige wind staan. Die wind brengt iIn de middag meer regen, maar ‘s avonds wordt het droog en zakt de temperatuur.

Dinsdag trekken in de ochtend over het midden en noorden wolkenvelden, maar lokaal kan de zon schijnen. In het zuiden is het wat zonniger, maar later neemt ook daar de bewolking toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen het noordoosten maakt een kleine kans op een lichte bui. Het wordt 7-8 graden bij een matige westenwind.

Woensdag wordt een onstuimige en natte dag. In de loop van de ochtend neemt de neerslag toe. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind en in de kustprovincies staat een krachtige zuidwester. Aan de kust is de wind hard en kunnen (zware) windstoten van 70-75 km per uur voorkomen. In de middag wordt de wind meer westelijk. Het wordt 7 graden op de Wadden tot ruim 9 in het zuiden. In de avond neemt de neerslag af en breekt af en toe de bewolking.

De dagen daarna wordt het kouder met maxima van 4-6 graden. Het is wisselvallig met regelmatig buien. De buien kunnen winters zijn met hagel en mogelijk ook natte sneeuw. Het blijft overdag flink waaien en dat maakt het voor het voor het gevoel nog wat kouder. Vanaf vrijdag kan het ’s nachts in het binnenland licht vriezen en is er kans op lokale gladheid.

Bron: weeronline