Week tegen eenzaamheid

Kaartenactie voor bewoners ActiVite

Rijnstreek/Kaag en Braassem – In het kader van Week tegen Eenzaamheid van 22 september t/m 1 oktober, organiseert ActiVite in al haar woonservicecentra speciale acties voor de oudere bewoners. Er worden kaarten gemaakt door vrijwilligers en medewerkers. Op vrijdag 7 oktober worden alle kaarten bij de bewoners bezorgd. Een klein gebaar om te laten zien dat er aan hen gedacht wordt.

Van 22 september t/m 1 oktober is de zevende landelijke Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt Coalitie Erbij aandacht voor dit probleem. ActiVite doet hier actief aan mee door mensen op te roepen: ‘Kom erbij’ en help mee bij activiteiten voor de bewoners! Activiteiten waar vooral mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.

Kaartenactie

Met de kaarten die tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn gemaakt, gaan vrijwilligers langs bij bewoners. Samen schrijven zij een kaart voor een medebewoner. Op 7 oktober worden de kaarten vervolgens bezorgd bij de bewoners.

Vrijwilligers gezocht!

In alle woonservicecentra zijn er verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Wie wil helpen bij activiteiten voor de bewoners, kan contact opnemen met de coördinator vrijwilligersdiensten via (071) 516 14 15 of e-mail: vrijwilligerswsc@activite.nl

Artikel bron: ActiVite