Vroege vogels actie bij Glasvezelproject buitengebied

Kaag en Braassem/Nieuwkoop – Op de inschrijf- en informatieavond van 22 februari reikte wethouder Yvonne Peters een prijs uit aan een gelukkige winnaar van de Vroege Vogel Actie van GlasDraad Groene Hart. Dit gebeurde tijdens de inloopavond in Hotel Orion in Kaag. Bewoners van het buitengebied van Kaag en Braassem kunnen zich op dit moment aanmelden voor glasvezel. Mensen die zich vóór 1 maart al aanmeldden, maakten kans op mooie prijzen.

Inschrijf- en informatieavonden

Om bewoners zo goed mogelijk te informeren, zijn er wekelijks inschrijf- en informatieavonden. Op deze avonden adviseren vertegenwoordigers van GlasDraad Groene Hart samen met lokale abonnementsverkopers, inwoners over alles wat bij glasvezel komt kijken. Inwoners kunnen zich direct aanmelden bij één van de vier serviceproviders. Dit zijn Multifiber en Solcon voor particulieren en klein zakelijke gebruikers. Voor zakelijk gebruik zijn dat Cbizz of Weserve.

Vraagbundeling

GlasDraad Groene Hart voert sinds begin januari een campagne in de buitengebieden van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost. Momenteel kunnen bewoners en ondernemers zich aanmelden voor de zogenaamde vraagbundeling. Als 50% van de bewoners zich vóór 9 april 2018 aanmeldt, kunnen zij binnenkort genieten van snel internet en haarscherpe televisiebeelden.

Wethouder Yvonne Peters vindt deze eenmalige kans van enorm belang voor de ontwikkeling van het buitengebied. ”Online hulp vragen bij de dokter, ongestoord videobellen met uw (klein)kinderen ver weg, uploaden van foto’s van uw product voor uw nieuwe klant, meer gasten in uw B&B omdat u WIFI heeft? Meld u aan voor een glasvezelverbinding bij Glasdraad; dé kans voor bewoners en ondernemers in het buitengebied op een betaalbare, betrouwbare en supersnelle toegang tot de digitale wereld.”