Voorzitter Boer (vv Woubrugge) zeer tevreden met nieuw veld

Woubrugge – Voetbalvereniging Woubrugge opende zaterdag 13 januari een nieuw kunstgrasveld. Het veld, voorzien van kurk in plaats van het veelbesproken rubbergranulaat, kwam tot stand op initiatief van de voetbalvereniging zelf, gesteund door een financiële bijdrage van het Coöperatiefonds Rabobank Groene Hart Noord. Wethouder Floris Schoonderwoerd verzorgde de opening namens de gemeente.. “Het was een geslaagde, erg leuke middag,” zo zegt clubvoorzitter Hans Boer. “Het veld is aangelegd voor trainingen en wedstrijden van de jongste jeugd, maar is bespeelbaar voor elke liefhebber,” aldus Boer. “Maar wel zolang het complex open is en er zodoende onder toezicht kan worden gespeeld.”

Op de plek van het splinternieuwe veld lag tot voor kort een grasveld. “En uiteraard werd daar altijd op gevoetbald,” aldus Boer. “Ook bij slechter weer, wat er voor zorgde dat er vanaf december geen grasspriet meer op stond. De nieuwe ondergrond is het hele jaar door te bespelen en daar zijn we uiteraard zeer tevreden mee.”

De aanvraag voor het veldje werd al in 2014 gedaan, waarna het initiatief vanaf het eerste moment werd ondersteund en aangejaagd door de vrijwilligers Jeanette Dijkshoorn en André Vrolijk. Boer: “Uiteraard waren beiden dus bij de opening aanwezig. Maar zonder dat zij er vanaf wisten, hebben we het veld als blijk van waardering voor hun inzet en als verrassing vernoemd naar de camping die Jeanette en André onlangs in Alphen aan den Rijn overgenomen hebben. Zodoende ligt er nu een Polderflora veld op ons complex.”

Artikel bron: KenBnieuws