Voorkom inbraak tijdens donkere dagen

Regio – De politie wijst op een verhoogde kans op inbraak tijdens de zogeheten donkere dagen.

inbrekers

De donkere dagen staan weer voor de deur, een periode met veel feestdagen. Ook een periode met een verhoogde kans op inbraak.
Om te zorgen dat deze periode voor u een feestelijke periode is en blijft de volgende tips:

Sluit ramen en deuren en doe deze op slot. Inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze nodig hebben om een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.
• Laat een bewoonde indruk achter als u niet thuis bent, bijvoorbeeld door het instellen van een tijdschakelaar voor het licht. Inbrekers zijn minder snel geneigd een woning te betreden als deze bewoond lijkt.
• Informeer uw buren wanneer u met vakantie bent en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden. Laat de buren ook weten waar u te bereiken bent, wissel bijvoorbeeld e-mailadressen uit. Een buurt met een sterke sociale cohesie is vaak als collectief weerbaarder.
• 1-1-2, daar pak je ook woninginbrekers mee
• Sluit u aan bij een buurt WhatsApp groep. Zo blijft u op de hoogte van verdachte situaties bij u in de buurt.

WhatsApp en Heterdaadkracht
Wilt u zich aansluiten bij een WhatsApp buurtpreventiegroep in uw buurt? Of kijken of deze er al is? Kijk op wabp.nl, voor een overzicht, informatie en tips.

De politie in deze regio is ook gestart met het Project Heterdaadkracht. Als er iets aan de hand is stuurt de politie het bericht naar alle beheerders van de WhatsApp groepen, waardoor met één app een enorme groep mensen bereikt kan worden. Meer weten over Heterdaadkracht? Neem contact op met Politie Kaag en Braassem