Voorkom fietsendiefstal

Regio – De afgelopen maand zijn er in ons gebied in totaal 7 fietsen gestolen. Op vrijdag 21 september en dinsdag 2 oktober werd er in Nieuwveen een fiets gestolen. In Roelofarendsveen werd op vrijdag 21 en zaterdag 22 september een fiets gestolen en in OudeWetering werd op vrijdag 14 en zaterdag 15 september een fiets gestolen. In Rijnsaterwoude werd één fiets gestolen tussen vrijdag 14 en zaterdag 15 september.

Pak jij ook graag de fiets? Voorkom diefstal en zet je fiets als het kan in een bewaakte stalling. Lukt dat niet? Zet hem dan goed op slot.

  • Zet je fiets altijd op slot. Gebruik het liefst twee goede sloten met een keurmerk.
    • Maak je fiets met één van de sloten ergens aan vast. Het liefst aan iets vast zoals een fietsrek. Is er geen rek, maar ben je met zijn tweeën, zet de fietsen dan aan elkaar vast.
    • Wees alert op fietsendieven op plekken waar veel fietsen staan. Zie je verdachte situaties zoals fietsen die in een busje geladen worden? Noteer merk, kleur en nummerbord van dat busje en bel de politie via 112.

Fiets in het fietsdepot?
Zorg er ten slotte voor dat je je fiets wel neerzet op een plek waar dit mag. Om wegen, fiets- en voetpaden veilig en begaanbaar te houden, haalt de gemeente fout geparkeerde fietsen weg en zet ze in het fietsdepot. Check dus eerst bij de gemeente of je fiets wellicht daar staat als je hem bij terugkomst niet meer ziet staan.

Kijk voor meer tips tegen fietsdiefstal op https://www.politie.nl/themas/diefstal-fiets.html