Voorbereidende werkzaamheden brede school in zomervakantie

Hoogmade –  In de week na de laatste schooldag op maandag 10 juli start aannemer Lucas Verbij met de voorbereidingen voor de bouw van de brede school. Een deel van de huidige school, de groepen 3 en 8 en teamruimte, wordt dan samen met het gebouw waar nu de groepen 1 en 2 gehuisvest zijn, gesloopt door sloopbedrijf PK uit Hoogmade. Ondertussen gaat Verbij de nieuw ontstane gevel wind en waterdicht maken en worden de installaties van gas, water en licht aangepast door de firma Vink installatiebouw.  Ook wordt de tijdelijke huisvesting verder op orde gebracht. Er komt een nieuwe hoofdingang en een tijdelijk schoolplein aan de Van Alcmaerlaan. Het schoolplein is na de zomervakantie te bereiken via de Van Alcmaerlaan.

P1060015 (Small)

In de herfstvakantie worden de palen voor de brede school geslagen. De officiële eerste paal geslagen wordt geslagen op donderdag 12 oktober door directeur Kees Hagenaars samen met de jongste en oudste leerling van de school.

Na de herfstvakantie gaan de bouwwerkzaamheden starten. Verbij garandeert dat, ondanks de vertraging van de levering heipalen, de school aan het eind van het schooljaar 2017/2018 wordt opgeleverd.

Auteur: Job Grovenstein
Foto bron: Job