“Voor elkaar, met elkaar” de Koningsdag Hoogmade

Hoogmade – Koningsdag (voorheen Koninginnedag) werd de afgelopen jaren in Hoogmade georganiseerd door het Alexia Comité. Deze enthousiaste groep vrijwilligers besloot afgelopen jaar echter te stoppen met de organisatie. Uiteindelijk besloot inwoner Joost van der Meer het initiatief te nemen en Koningsdag 2017 in een nieuw jasje te steken.

Maximaal-Comite8wit

Tijdens een bijeenkomst met alle Hoogmadese verenigingen in januari jongst leden werd de vraag vanuit de Dorpsraad gesteld of er verenigingen waren die zich geroepen voelden iets te betekenen voor Koningsdag. Waar Joost van der Meer al langer het plan had iets te willen doen, was dat het moment om definitief aan de slag te gaan met de organisatie. “Ik had al vernomen dat het Alexia Comité zou stoppen, nadat ze jarenlang prachtig werk hadden verricht. Na die bijeenkomst met de dorpsraad en alle verenigingen heb ik aangegeven dat ik vanuit onze sloeproeivereniging, Stichting Sloepweesje, een bungeeroei-evenement wilde organiseren. Uiteindelijk ging het zo borrelen met ideeën dat ik actief leden uit andere verenigingen ben gaan benaderen” aldus van der Meer. Uiteindelijk is het de fanatieke sloeproeier gelukt om in totaal uit zestien verenigingen vrijwilligers zo ver te krijgen een belangrijke bijdrage te leveren aan het organiseren van de feestdag.

Met de slogan ‘Voor elkaar, met elkaar’ heeft van der Meer getracht een mooi concept neer te zetten. “Doordat al die verenigingen nu verantwoordelijk zijn voor de invulling van een klein deel van de dag, hebben we er voor gezorgd dat niet een klein groepje vrijwilligers de gehele dag de dupe is. We houden tenslotte allemaal van een feestje en met dit concept kan iedere vereniging zichzelf op de kaart zetten en de rest van de dag ook nog genieten”. Met de hulp van een aantal lokale ondernemers en donaties van inwoners hoopt het organiserende team uiteindelijk met zoveel mogelijk mensen een mooi feest neer te zetten.

Ondanks dat Joost van der Meer inmiddels veel hulp krijgt bij de organisatie, heeft hij er toch de nodige tijd en energie ingestoken om alles van de grond te krijgen. Na de vraag vanuit de dorpsraad is het in een stroomversnelling gegaan. Er is onder andere een logo gemaakt, een website gebouwd, Social Media account aangemaakt(MaximaAL comite en https://twitter.com/MaximaalComite), een draaiboek opgesteld en er is een bestuur gevormd. “Ik vond dat dit niet een op zichzelf staand iets moest worden voor alleen dit jaar. Daarom heb ik Lau van der Hoorn en Mandy Zonneveld bereid gevonden met mij het bestuur te vormen en zijn we bovendien een officiële stichting geworden, genaamd het Maximaal Comité”, waarmee vooruit gekeken wordt naar de toekomst.

Op de vraag wanneer Koningsdag 2017 voor de organisatie geslaagd is, zegt van der Meer de lat hoog te leggen. “Het is voor ons geslaagd als we dit evenement in 2018 dunnetjes over kunnen doen voor jong en oud, met hopelijk een nog grotere club enthousiaste vrijwilligers. Tenslotte wil ik de inwoners ook uitdagen om voor de toekomst met uitdagende ideeën te komen”. Inmiddels heeft ieder huishouden in Hoogmade een programmaboekje ontvangen. Voor het programma, aanmelden als vrijwilliger/sponsor en overige informatie over Koningsdag 2017 in Hoogmade kunnen mensen bovendien terecht op www.maximaalcomite.nl.

Artikel bron: Maxima Comite (fb)