VolKoren met Noten in Rijpwetering

Zaterdag 11 maart korenfestival VolKoren met Noten voor de eerste keer in Het Dorpshuis te Rijpwetering.
Na vrijdag de gesponsorde prijzen opgehaald te hebben gaan we zaterdagmorgen vroeg naar Rijpwetering om de zaal in te richten, de mannen van koor-FF-Anders zijn al volop bezig om de geluidsinstallatie op te zetten en het podium klaar te maken er wordt gesleuteld en gezwoegd om het allemaal op tijd klaar te krijgen.Om 11:30 klinkt het opgelucht
“Alles werkt, we zijn er klaar voor “.

DSCF0186

Gelukkig op tijd want de eerste koorleden dienen zich al aan.Om 13:00 gaat het eerste koor van start het is Het Polderkoor uit Stolwijk die de spits mag afbijten, daarna komt het Shantykoor Het Groene Hart uit Koudekerk a/d Rijn aan de beurt, als derde het Meezingkoor Eigen-Wijs uit Weteringbrug, en als laatste is Koor-FF-Anders aan de beurt. In de pauze is er de verloting vele prijzen krijgen een nieuwe eigenaar.

2017-02-18 14.16.11

Na de pauze treedt elk koor nog een keer op om te eindigen met een geweldige samenzang, Het Kleine Café wordt in een totaal ander ritme gezongen maar geen probleem iedereen kent het en het dak gaat eraf.Daarna het lied ,Het Dondert en Het Bliksemt de middag kan niet meer stuk er wordt polonaise gelopen. Ook is er deze middag voor de eerste keer Barbier Cees hij heeft menig snor en baard korter gemaakt of zelf helemaal verwijdert de gulle giften die hij mocht ontvangen is voor de deelnemende koren als tegemoetkoming voor een optreden in een zorgcentrum naar eigen inzicht. Het leverde € 85.00 euro op daar heeft VolKoren met Noten € 300,00 van gemaakt.Elk koor krijgt € 75,00 Het was een mooie middag en iedereen heeft genoten, en het is zeker voor herhaling vatbaar.

DSCF0211

DSCF0213