Voedselbank Alkemade verhuist en vernieuwt

 

Roelofarendsveen – Voedselbank Alkemade kent een roerig verleden. In maart 2006 opgericht, is na 10 jaar hard werken een moment aangebroken om de vernieuwde organisatie op eigen benen te gaan laten staan en onder een nieuwe naam verder te gaan op een andere lokatie.

voedselbank

Als we dan toch stappen nemen, willen we dat ook onder een nieuwe naam gaan doen en de weg is dan ook ingezet om alles onder een nieuwe naam te gaan laten vallen: Voedselbank KBEO (Kaag & Braassem En Omstreken. Met hoofdletters, want belangrijk!)

Met de verhuizing zetten we ook grote stappen om op korte termijn volwaardig lid te zijn van Voedselbanken Nederland, waarmee we onderdeel gaan uitmaken van het landelijke netwerk. Hierdoor kunnen we onze dienstverlening snel op een hoger niveau aanbieden.

Per 10 oktober zal de Voedselbank gevestigd zijn op Veenderveld 43D in Roelofarendsveen.

Voor de nieuwe situatie zijn veel investeringen nodig en hierin zoeken we nog steeds ondersteuning. Gelukkig staan Gemeente Kaag en Braassem, gemeente Nieuwkoop en al heel wat organisaties en bedrijven achter ons en zijn er al toezeggingen gedaan om ons met voedsel, geld en materialen te helpen, maar we komen graag in contact met nog meer mensen die kunnen helpen.

We zullen per direct ons investeringsplan en sponsorplan sturen naar organisaties en bedrijven die we nog niet benaderd hebben. Ook particulieren steunen ons vaak en ook die hulp pakken we met beide handen aan, zowel de donaties als de vele handjes die het werk lichter moeten maken, want we zoeken nieuwe mensen die ons team komen versterken.

Wij hebben er zin in en hopen dat we met de steun van iedereen een mooie doorstart kunnen maken!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Koek, voorzitter Voedselbank Alkemade (binnenkort KBEO) via voorzitter@voedselbank-kbeo.nl

Namens de vrijwilligers en het bestuur van de voedselbank alvast bedankt voor de aandacht!

Bestuur Stichting Voedselbank Alkemade:

Hugo van der Geest

Jacco van der Lee

Gerrit Rodewijk

Martijn Koek

Artikel bron: Voedselbank