Via onstuimig naar wat warmer

Regio – Komende dagen is het wisselvallig en onstuimig, met op dinsdag 10-12 graden. Daarna wordt het wat zonniger met 14-18 graden.

De week begint grijs. In het noorden kan het aan het begin van de ochtend flink regenen, maar al snel neemt de neerslag af. In het midden en zuiden zijn er droge perioden en enkele buien. Er staat een stevige zuidenwind. In het oosten is de wind vrij krachtig en in het westen en de Limburgse heuvels staat een krachtige zuidwester. Ook in de avond blijft het onstuimig met wolkenvelden, enkele opklaringen en lokaal een bui. De temperatuur daalt ‘s nachts naar 5 tot 7 graden.

Dinsdag wordt een vrij koude en onstuimige dag. Het wordt 10 graden aan de kust tot 12 graden in het oosten en de vrij krachtige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel nog kouder. In de ochtend is het overwegend bewolkt en komen enkele buien voor. In de middag zijn er ook flinke droge perioden waarin de zon af en toe schijnt.

Woensdag staat er minder wind en is het met 16-17 graden op veel plaatsen ook wat warmer. In het zuidoosten kan het 18 graden worden en op de Wadden is het een graad of 14. Zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar af. Lokaal kan een bui ontstaan.

Donderdag is de wind westelijk en is het met 12 tot 16 graden tijdelijk wat koeler. Ook dan zijn er zonnige perioden met stapelwolken. Door sluierbewolking is de zon wel wat minder fel.

De dagen daarna schijnt regelmatig de zon en gaat de temperatuur weer omhoog. Zaterdag wordt het in het binnenland 17 tot 22 graden. Mogelijk wordt het zondag een paar graden warmer. Daarbij staat hooguit een matige wind en het blijft waarschijnlijk droog.

Bron: weeronline