Verruimde openingstijden afvalbrengstation vanaf 16 juni

Kaag en Braassem – Vanaf zaterdag 16 juni verruimen we de openingstijden. Het afvalbrengstation is voortaan op zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur geopend (voorheen 09.00 – 11.00 uur). Ook zijn dan meer medewerkers aanwezig om samen met u het afval in goede banen te leiden. Met deze maatregelen verwachten we de drukte goed op te kunnen vangen. En natuurlijk is het afvalbrengstation net als anders ook op doordeweekse dagen open: Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Op doordeweekse dagen is het vaak rustiger.

Aanleiding verruiming openingstijden
In gemeente Kaag en Braassem zijn we goed aan de slag met afval scheiden. Dat blijkt ook uit de drukte op ons afvalbrengstation op het Veenderveld. Vooral op zaterdag is het erg druk. In 2016 was augustus de drukste maand (3358 bezoekers), in 2017 was dat juli (3813 bezoekers) en dit jaar is de maand maart tot nu al de meest druk bezochte maand met maar liefst 4152 bezoekers.

Tips voor thuis, zodat het wegbrengen van uw afval nog sneller verloopt:

• Sorteer uw afval alvast thuis, zodat u dit niet meer op het afvalbrengstation hoeft te doen. Dit zorgt voor een snellere doorstroming en daarmee minder lange rijen. U kunt bijvoorbeeld materialen sorteren op ijzer (ijzerbak), puin (puinbak), plastic (plastic bak) etc.
• De meeste afvalstromen zijn gratis, maar niet allemaal. Kijk op onze website onder www.kaagenbraassem.nl/afvalbrengstation voor de kosten.
• Ook kunt u uw grof afval thuis laten ophalen door onze afvalverwerker Cyclus (tegen betaling). Cyclus rekent € 47,90 per 2 m3 meter. Dit is het minimumbedrag. Voor het maken van een afspraak of vragen over het ophalen van afval kunt u op werkdagen contact opnemen met Cyclus, via 0182 547500 of e-mail info@cyclusnv.nl. Of kijk voor meer informatie op https://cyclusnv.nl/.

Artikel bron: Gem. KenB