Verkiezing Beste Streekproduct

Regio – De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct verkiezing 2017 is geopend. Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart kunnen hun producten aanmelden om te laten proeven en jureren. Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop is op woensdagochtend 8 november de locatie van dit evenement.

logo-groene-hart-streekproducten

Stichting Groene Hart organiseert in samenwerking met SlowFood Groene Hart deze verkiezing om producenten uit te dagen met nieuwe streekproducten te komen.
De lat ligt hoog
Martijn Plomp, organisator van de verkiezing die dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt: “Deelnemers, publiek en verzamelde kunnen deze woensdag genieten van een ware streekproductenshow. Anders dan andere verkiezingen wordt niet alleen gekeken naar het culinaire aspect, maar ook naar ambacht, presentatie, marktgerichtheid en de plek van het product binnen de keten.” Plomp vervolgt: “De lat ligt erg hoog, de kwaliteit van de jury bepaalt mede de kwaliteit van de inzendingen.” De vakjury bestaat dit jaar uit topkok Pierre Wind (juryvoorzitter), culinair journalist AD Groene Hart, Hans Pfauth en accountmanager MKB  Rabobank Groene Hart Noord, Ed Zimmerman.

streekproducten
Duurzaamheid
In samenwerking met de Rabobanken in het Groene Hart is dit jaar een extra criterium toegevoegd: duurzaamheid. Door deze toevoeging worden ondernemers gestimuleerd tot duurzame innovatie; bijvoorbeeld bij de keuze voor verpakking, verduurzaming van bedrijfsprocessen of het omgaan met afvalstromen.
Aanmelden
Producenten van Groene Hart streekproducten kunnen zich tot en met woensdag 25 oktober aanmelden voor de verkiezing. Neem voor meer informatie over de verkiezingen of aanmelding van een product contact op met Martijn Plomp van stichting Groene Hart, via 06-20854456 of martijn@praktijk-platteland.nl