Velsen vrouwen 1 – WVC vrouwen 1.

WVC vrouwen 1 pakt noodzakelijke 3 punten in Velsen.
Dat het ene seizoen het andere niet is, is zeker in het vrouwenvoetbal een gegeven. Waar het voor competitie genoten SDO en Hoogland in vergelijking met vorig seizoen nu hosanna gaat, zijn WVC en Velsen de ploegen die vorig jaar nog nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse speelde, nu in gevecht om de plekken van directe degradatie en nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Voor beide teams was er dus maar 1 devies 3 punten en niet minder, de omstandigheden waren uitstekend, heerlijk voetbal weer, (gras) veld 1 en dit maal doelen die wel op zijn plaats en recht staan (we hebben wel eens anders meegemaakt bij Velsen). Het spelbeeld was er vanaf het begin ook 1 die we hadden verwacht, wij meer aan de bal en Velsen die de duels zocht en via de lange bal er dan snel probeerde uit te komen. We waren in de beginfase, zeker via rechts, een aantal keer dreigend, maar het lukte telkens net niet en uiteindelijk waren de 2 beste kansen dan ook voor de thuisclub, 2x ontsnapte de aanvallers aan de aandacht van onze verdedigers en ontstonden er kansrijke situaties voor ons doel, maar gelukkig stond het vizier van de spitsen van Velsen niet op scherp.

Aan de andere kant waren wij ook even later dichtbij de openingstreffer, als Nina Hoogenboom achter een vrije trap gaat staan, ja dan gaan we er even goed voor zitten, helaas stond de lat ditmaal in de weg. Toch kwamen we net na een half uur op voorsprong en we hadden er een fout van de verdediging van Velsen voor nodig. Madieke Zaad had door dat de back de bal terug wilde spelen op de keepster en reageerde alert en was eerder bij de bal dan de keepster , en ging haar voorbij en had geen probleem om de bal binnen te schieten. Dat we met deze voorsprong de rust in gingen hadden we ook onder meer aan Danique Montanus te danken die een uitstekende redding op een knal van de rechtsbuiten van Velsen in petto had. Ook goed te zien was bij de volgende cornerbal dat iedereen zich met lijf en lede voor de bal gooide om de schoten van de aanvallers van Velsen af te stoppen.

In de 2e helft probeerde Velsen van alles om tot de gelijkmaker te komen en we hadden langs de kant het gevoel dat als we de beginfase goed doorkwamen Velsen haar kruit dan had verschoten en we de ruimte zouden krijgen om toe te kunnen slaan. Een goede keeper pakt punten voor je team en gelukkig hadden we vandaag Danique Montanus die in een uitstekende vorm verkeerde en met een aantal prima reddingen er voor zorgde dat de 0 achterin een zekerheid was. Aan de andere kant sloegen we net voor het kwartier toe, een cornerbal van Nina Hoogenboom werd niet goed weggewerkt door Velsen en uiteindelijk was het Renée van Veen die de bal langs de keepster wist te krijgen en de 2-0 aantekende. Als even later Madieke Zaad een voorzet van Margot van Veelen tot doelpunt promoveert lijkt de wedstrijd gespeeld.

De thuisclub geeft niet op maar zit er toch wel een beetje doorheen en we krijgen steeds meer ruimte, wat niet wil zeggen dat we niet moet opletten, want de duels schuwen ze alles behalve. Toch ook wel knap als je als ploeg nog geen wedstrijd hebt gewonnen maar toch in het veld staat met de instelling opgeven is geen optie en strijd voor een zo’n goed als mogelijk resultaat. Toch hadden we de score in het resterende deel van de wedstrijd verder doen moeten oplopen, De kansen die kwamen lijken soms moeilijker te missen dan te raken, maar ook dat is een kunst, en uiteindelijk weet alleen Sandy van de Water 1 op 1 de keepster nog te passeren en zo de eindstand op 4-0 te bepalen.

Volgende week de 1e wedstrijd van de terugronde, thuis tegen Hoogland, uit hebben we helaas verloren dus kijken of we de punten wel thuis kunnen houden.

Auteur: WVC Vrouwen