Veense actiegroep wil strand aan de Braassem

Roelofarendsveen – Rijnsaterwoude heeft een mooi zwemstrand aan het Braassemermeer en Roelofarendsveen heeft helemaal niets. Volgens een groep inwoners is dat een groot gemis en daarom zijn ze onder de naam ‘Ik wil zwemmen’ een actie gestart. Ze willen dat de politiek in de buidel tast voor een echt Veens strand.

‘Ik zie het helemaal voor me: Costa de los Venos’, zegt Anderson, woordvoerster van de actiegroep ‘Ik wil zwemmen’. ‘Wij willen een plek waar je lekker kunt zwemmen, kinderen kunnen spelen en vrienden met elkaar een biertje kunnen drinken.’

Watertrappelen

Hoewel er eerst genoeg handtekeningen moeten worden opgehaald, staat Anderson al te trappelen om aan de slag te gaan. Ze bruist van de ideeën voor activiteiten die bij de recreatieplek kunnen worden georganiseerd. ‘Een workshop watertrappelen voor beginners, een wedstrijd naaktschoonspringen, een duikcursus en een zwemles in open water voor bejaarden’, geeft ze als voorbeelden.

Gevaar

De actiegroep is nog maar net begonnen en de eerste tegenstanders hebben zich al laten horen. Ze trekken de kindvriendelijkheid van het strandje sterk in twijfel en vrezen voor grote groepen hangjongeren. ‘Allemaal leuk en aardig dat strandje, maar we willen niet hebben dat onze kinderen gevaar lopen, omdat er een plek aan het water is gecreëerd die alles behalve veilig is’, reageert buurtbewoner Van der Meer op het plan.

Strandwachten

De initiatiefnemers laten in een reactie weten dat al een grote groep vrijwilligers zich heeft gemeld om wekelijks als strandwacht de omgeving in de gaten te houden. Ook bij een zwemmer in nood komen zij in actie. De actiegroep garandeert daarmee de veiligheid van iedere bezoeker aan het Veense strand. ‘Op zaterdag 23 september kunnen inwoners van Roelofarendsveen onze petitie tekenen’, vertelt Anderson. ‘Er zijn veel handtekeningen nodig, want wij willen zwemmen!’

Tekst: Ingezonden

Artikel bron: KenBnieuws