Veel bewolking, lokaal wat regen

Regio – Het is zacht voor de tijd van het jaar. In het komende weekend zien we veel bewolking, met af en toe toch wat zon en het wordt zo’n 8 graden.

Vandaag, vrijdag, zijn er ‘s ochtends veel wolkenvelden met een kleine kans op een paar lichte buien. ‘s Middags misschien een zonnetje, het wordt gemiddeld 8 graden en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur en als het helder wordt, kan het licht vriezen en is er kans op mist.

Zaterdag begint de dag heel rustig met nauwelijks wind, wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. In de loop van de dag neemt de bewolking in het noorden en daarna ook in het westen flink toe en tegen de avond stijgt de kans op regen. Er steekt een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind op, die brengt is de avond wat lichte regen. Even zal de wind flink toenemen, maar in de loop van de nacht zwakt de wind weer af.

Zondag is het in de ochtend grijs en zacht met 8-10 graden. Plaatselijk kan een spatje motregen vallen, maar in grote delen van het land is het droog. In de middag kan de zon soms tevoorschijn komen en ook dan is er kans op lokaal lichte regen. Met 9 graden op de wadden tot 12 graden in het zuiden is het erg zacht. Aan het einde van dit weekend steekt opnieuw de wind op.

Maandag is het zelfs onstuimig weer en de dagen daarna daalt de temperatuur geleidelijk naar 6-8 graden. Het is vaak bewolkt en daarbij is dagelijks kans op regen. Woensdag kan het wat harder regenen en waaien. Richting het volgende weekend is er kans op wat vorst in de nacht.

Bron: weeronline