Veel belangstelling voor Duurzaamheidsmarkt

Kaag en Braassem – De Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 8 oktober in het Bonaventuracollege is door ruim 100 belangstellenden bezocht.

duurzamemarkt

Het Duurzaamheidsplatform van de gemeente was daar erg blij mee. Voor hen toch een teken dat er meer besef komt dat duurzaamheid in en rond de woning er toe doet. Het Thema ‘energie besparen en opwekken’ slaat aan. De bezoekers van der markt kwamen vooral om zich op de hoogte te stellen van isolatiemogelijkheden van muren, vloer en dak en hoe kun je eigen energie opwekken. Zonnepanelen zijn nu wel gemeengoed aan het worden maar hoe zit het met zonnewarmte. En dan zijn er nog de warmtepompen, kan ik de gasmeter uit mijn woning verwijderen? Veel vragen waar de aanwezige ondernemers niet altijd een eenduidig antwoord op hadden maar waarbij een privé afspraak veel duidelijk maakt.

Hoe zit het met subsidie mogelijkheden en wat zijn de investeringen en terugverdientijd. Hoe stap ik over naar een andere energieleverancier? Allemaal vragen waar u een antwoord op kon worden gegeven.