Varkenshouder gaat uitbreiden in buitengebied

Wobrugge- De provinciale Statencommissie heeft ingestemd met de verplaatsing van varkenshouder Nico Kroes van de A. de Graaflaan in Woubrugge naar de Kruisweg tegen de grens met ter Aar. Hier door wordt het mogelijk dat dat Kroes zijn varkensstal kan uitbreiden tot 3.500 dieren.

varkens

Met de uitspraak van de provincie komt er voor Kroes weer licht aan het einde van de tunnel waar hij inmiddels acht jaar in zit. Kroes is voorzichtig optimistisch over de toekomst. Er moeten nog flinke hobbels genomen worden zoals bestemmingsplan wijziging met alle procedures die daarbij in acht genomen worden waaronder bezwaren op de nieuwe locatie. Hij hoopt en verwacht dat de gemeentelijke politiek nu adequaat optreed. Goed voor zijn gemoedstoestand maar vooral ook voor het dierenwelzijn. Bij een adequate opstelling van de gemeente hoopt Kroes ook dat hij uitstel krijgt voor de aanpassingen die uit milieuoogpunt zouden moeten worden uitgevoerd wanneer hij aan de A. de Graaflaan zijn bedrijf voortzet.

Kroes laat weten dat hij alle mensen, die hem steunden bij zijn initiatieven, te willen bedanken want zegt hij: ‘ondanks alles waren er op het dorp genoeg voorstanders en dat deed me goed.’