Varend langs bedrijven Kom in de Kas Roelofarendsveen

Stap gratis aan boord van de Kom in de Kas vaar express

Op zaterdag 1 april bent u van harte uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen van elf zeer diverse sierteeltbedrijven in Roelofarendsveen. De elf bedrijven zijn gevestigd aan de Flora- en Geestweg, een tuinbouwgebied dat zich onderscheidt door de teelt van verschillende bijzondere sierteeltproducten en door de vele poldersloten. Reden voor de organisatie om naast een gratis pendelbus tussen de deelnemende bedrijven ook een gratis vaar express in te zetten.

2013-08-25 at 12-53-15

Gratis vaar express
Op de Kom in de Kas vaarroute varen de hele dag twee boten die onderweg vijf haltes aandoen waar u vrij kunt in- en uitstappen. De schippers ontvangen u met open armen en laten u graag zien wat voor moois deze unieke, waterrijke polder naast sierteeltbedrijven nog meer te bieden heeft. U krijgt zo de unieke kans om de Flora- en Geestweg eens van een hele andere kant te bekijken. De routekaart met de vaarroute en de opstapplaatsen is op 1 april verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven.

Op de routekaart staat tevens aangemerkt waar de deelnemende bedrijven gevestigd zijn en welke extra activiteiten langs de route georganiseerd worden. Dat het leuk, leerzaam en gezellig wordt, kan niet missen. Het thema van Kom in de Kas 2017 is: Het is feest in de kas.

2013-08-25 at 12-47-18

Tulpenroute
Uiteraard kunt u ook met uw eigen boot langs de deelnemende bedrijven varen. Op de routekaart staat vermeld bij welke bedrijven u uw boot deze dag aan kunt meren. Als u uw bezoek aan Kom in de Kas combineert met het varen van de Tulpenroute maakt u bovendien op een leuke manier kennis met de kleurrijke historie van deze unieke polder: de verhalen hierover kunt u lezen op informatieborden langs de route. Een betere gelegenheid om het vaarseizoen 2017 te openen is er niet.

IMG_0481[1]

Deelnemende bedrijven en opening
De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2017 zijn AgroFleur Select, De Veense Bukker, P.N. van der Meer, Akerboom Freesia, Ruiten Fleur, van der Meer Weststeyn, Meerplant, Wesselman Flowers, Kwekerij Johan Oudshoorn, de Veense volkstuin onder glas en Willem Kuipers. Zij tekenen samen voor de teelt van een breed assortiment planten en bloemen. De kas- en schuurdeuren van deze bedrijven staan op zaterdag 1 april a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur wagenwijd voor u open. De feestelijke opening van de dag vindt om 10.00 uur plaats bij de Veense Bukker, Hazenpad 1. U bent van harte uitgenodigd.

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de activiteiten vindt u op https://www.komindekas.nl/waar/, op Facebook: Kom_in_de_Kas Raveen en in de lokale media.