VAK Alkemade deelt fruit uit

Roelofarendsveen – De eerste volle week van juni organiseert de Stichting Vakantiespelen Alkemade de wandelvierdaagse. Tijdens deze vierdaagse kunnen de deelnemers kilometers bij elkaar wandelen voor de SSBA scholen in Kaag en Braassem. Deze kilometers worden door Plus van Dijk Roelofarendsveen uitbetaald in fruit. Bovendien is er voor de school met de meeste kilometers een mooie wisselbeker.

appels

Dit jaar was het nog best spannend. De lopers van RKBS De Klimboom (De resultaten van de Schakel en de Gerardusschool werden bij elkaar opgeteld) liepen 325 km, 4 kratjes Elstar appels en 2 kratjes mandarijnen bij elkaar. Helaas voor hun, deden de lopers van OBS Elckerlyc, Roelofarendsveen het net iets beter. Zij liepen 340 km en kregen daarom 1 krat mandarijnen extra. De overige 8 kratten appels en 3 kratten mandarijnen waren voor De Kiem(3-1), De Roelevaer(3-1) en de Kinderbrug(2-1).

Aan wandeldirecteur Ronald Spruit vandaag de mooie taak om dit fruit (Fruit van Spruit, zoals hij zelf zei) uit te gaan delen.

 

Artikel bron: KenBnieuws