Update Lange Brug: maatregelen voor openbaar vervoer (buslijn 56)

Oud Ade – Donderdagavond 25 oktober en de week aansluitend daarop zijn er werkzaamheden aan de Lange Brug in Oud Ade. We plaatsen beweegbare hekken en camera’s. Deze maatregelen nemen wij om het mogelijk te maken dat buslijn 56 vanaf 5 november weer over de Lange Brug kan rijden.

Wat houden de maatregelen in?
We plaatsen beweegbare hekken, ook wel beweegbare fysieke breedtebeperkingen (BFB) genoemd. Een BFB bestaat uit een hek aan de ene kant van de weg en een betonblok aan de andere kant van de weg. Als het hek uitgeklapt is, wordt de breedte van de weg beperkt. Hierdoor kunnen alleen voertuigen smaller dan 2,30 meter langs de hekken en daarmee over de brug rijden. We plaatsen aan beide kanten van de Lange Brug een BFB. Bij elke BFB plaatsen we ook een camera.

Wanneer gaat dit gebeuren en welke werkzaamheden vinden er plaats?
De werkzaamheden die nodig zijn om de BFB’s te plaatsen, beginnen op donderdag 25 oktober om 20:00 uur. Om de werkzaamheden voor het plaatsen van de BFB’s veilig te kunnen uitvoeren, is de Lange Brug van donderdag 25 oktober 20:00 uur tot vrijdag 26 oktober 02:00 uur afgesloten. Onder begeleiding van verkeersregelaars wordt het verkeer tussen 20:00 en 02:00 uur omgeleid via de N445.
In de week aansluitend hierop maken we de BFB’s klaar voor gebruik en voeren we een aantal testen uit. Tijdens deze week kan het voorkomen dat we het verkeer kort stilzetten zodat ook deze werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan 5 tot 10 minuten stilstaan. Houdt u hier rekening mee als u gebruik wilt maken van de Lange Brug en de Leidseweg. In deze week zal Arriva ook met een testbus rijden om de werking van de BFB te testen.
Wij hebben hulp- en nooddiensten geïnformeerd over bovenstaande werkzaamheden.

Wanneer zijn de BFB’s klaar voor gebruik en rijdt buslijn 56 weer?
We verwachten dat de werkzaamheden vrijdag 2 november voltooid zijn en dat de BFB’s klaar voor gebruik zijn. We vinden het natuurlijk vervelend als u overlast ervaart van de werkzaamheden, maar deze maatregelen zijn nodig om de bus weer over de Lange Brug te kunnen laten rijden.
Vanaf maandag 5 november verwachten wij dat Arriva buslijn 56 weer over de oorspronkelijke route kan laten rijden.

Meer informatie
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via www.kaagenbraassem.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van gemeente Kaag en Braassem via 071 332 72 72.

https://www.kaagenbraassem.nl/…/Update_Lange_Brug_Oud_Ade_m…