Uitreiking prijs Vredesposter

Rijnsaterwoude – De wereldwijde Lionsorganisatie organiseert al jarenlang een wedstrijd in het ontwerpen, tekenen en inkleuren van vredesposters voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Ieder jaar heeft deze actie een thema, dit jaar was dit: “aardig zijn helpt”.

Ook Lions club Alkemade ondersteunt dit mooie initiatief en heeft dit jaar voor de 6e maal in successie deze vredesposteractie voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in onze gemeente georganiseerd. Tien scholen hebben daaraan mee gedaan. De drie mooiste posters per school worden door een vakbekwame jury in onze gemeente gejureerd. Voor de drie uitverkorenen zijn dan een individuele en klassenprijs beschikbaar. Deze drie en nog drie posters met een eervolle vermelding worden in alle sporthallen binnen Kaag en Braassem een maand geëxposeerd.

Woensdagochtend was Marinus Zwart, districtsgouverneur samen met Hans Straathof, voorzitter van de Lions club Alkemade en Jan Uit den Boogaard naar Rijnsaterwoude gekomen om de districtswinnaar, Noa Fischer leerlinge van De Kinderarcke, te huldigen als winnares in ons district. Tijdens de prijsuitreiking werd tussen neus en lippen door nog even vermeld dat de tekening van Noa 2e geworden was in de landelijke verkiezing. Noa vertelde dat ze eerst een andere tekening gemaakt had, maar daar niet helemaal tevreden over was. Dus maakte ze de tekening met de 2 bomen. Eentje krijgt liefde en aandacht en is daarom veel leven. De andere is omringt door oorlog en ruzie en verdort; en kan dus ook geen plek zijn waar mensen, dieren en natuur kunnen leven. Zelfs de kraai vertrekt bij de rechter boom dus maar. Iets wat de landelijke jury direct in de tekening terug zag. Naast haar tekening op posterformaat, kreeg Noa een speldje, vaantje en kaartjes voor de film.

De poster van Noa is als gezegd te zien in de verschillende sporthallen in onze gemeente en van 21 december tot 6 januari met alle andere districtwinnaars in het Omniversum in Den Haag.

 

Artikel bron: KenB nieuws