Tweede Madurodam komt in Hoogmade

Hoogmade – Er komt concurrentie voor Madurodam in Den Haag want: Nederland wordt nagebouwd in Hoogmade! De meest in het oog springende landschappelijke eigenschappen van ons kikkerlandje kun je straks terugzien op het speelplein van het nieuwe IKC ter Does.

beukenhaag planten

Donderdag 18 oktober gingen de eerste spades in de grond. De leerlingen van groep 8 beten het spits af. Later kwamen ook de jongens en meiden van groep 6 en 7. Gewapend met schop, spade, kruiwagen en spierballen gingen ze aan de slag. Verborgen talenten kwamen naar boven. De kinderen met aanleg voor praktische zaken konden hun talenten eens goed laten zien! Aangestuurd door een aantal betrokken ouders en een opa, gingen ze vol overgave aan de slag. Opsluitbanden weghalen, zand afgraven, grond egaliseren. Rubber tegels sjouwen, een tractor met blote handen verplaatsen, een hek uit elkaar schroeven. Allerlei klussen waar de leerlingen hun handen niet voor omdraaiden!

En wat een tomeloze inzet! Rode wangen tot gevolg. Er werd zelfs gevraagd om een pauze of drinkpauze. Ja, het is heel iets anders dan een rekenles. De grootste kanjers die waren onvermoeibaar. Daar mogen ze in Hoogmade maar wat trots op zijn: zo’n inzet hun nieuwe speelplein. Voor elkaar en met elkaar! Laat de kinderen een voorbeeld zijn voor de volwassenen. Hopelijk doen zij niet voor hen onder als er een beroep op hen gedaan wordt. Kan ook bijna niet anders, wie heeft ze anders het goede voorbeeld gegeven?

Het eerste plantwerk is ook gedaan. Een mooie rij haagbeuken die het hek bij de kleuters een compleet andere uitstraling gaat geven. Op het stukje kleuterplein is een soort doolhof aangelegd met beplanting. De kinderen die dat mochten doen, willen heel graag terug naar groep 1 om daar weer eens te spelen! Ik snap het; je wilt het ook beleven.

Wilt u het project volgen en of ondersteunen kijk dan op: https://eengroenerspeelplein.wordpress.com/…/nederland-in-…/

Artikel bron: ter Does