Tweede Grand Prix Artistiek 1e klasse bij RBV

Leimuiden – Biljartvereniging RBV bestaat 50 jaar en haalt daarvoor een internationaal toernooi kunststoten naar Leimuiden. Artistiek staat voor kunststoten, waarbij de spelers in een aantal sets 70 verschillende figuren beoefenen.

Artistiek is normaliter in de regio niet te zien, omdat lokaliteiten met 2 matchtafels al spaarzaam zijn geworden, exploitanten ook niet staan te trappelen voor deze wedstrijden, omdat de biljartlakens na zo’n weekend vervangen kunnen worden. Op zaterdag 7 oktober beginnen de wedstrijden om 10.30 uur tot ca. 20.00 uur, op zondag 8 oktober van 10.30 uur tot ca. 18.00 uur. De wedstrijden staan onder leiding van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Plaats van handeling is Biljartzaal Keijzer, Dorpsstraat 30, te Leimuiden. Publiek is van harte welkom bij deze spectaculaire biljartsoort.

RBV viert o.a. hiermee haar 50 jarig bestaan, wekelijks spelen zo’n 50 Leimuidenaren op maandagavond (districtscompetitie), donderdagavond (onderling),  vrijdag (dagrecreanten onderling) en zaterdagmiddag (districtscompetitie)  hun partijtjes in Biljartzaal Keijzer, in 1967 werd de club opgericht in Rijnsaterwoude. Na de overgang van de club naar Leimuiden werd de naam omgedoopt van Rijnsaterwoudse naar Rijnlandse Biljartvereniging.

Artikel bron: RBV