Tweede Dorpsconcert met Mozaïek Kwartet en Martin Boek

Leimuiden – Het tweede concert van het seizoen in de Dorpskerk wordt op 29 januari  verzorgd door het Mozaïek Kwartet en gitarist Martin Boek.

Het concert in de Dorpskerk van Leimuiden begint om 13:00. Er is koffie vanaf 12:30. Kaarten à 10,- (kinderen 5,-) zijn een maand van tevoren te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur zolang de voorraad strekt.

Mozaïek Kwartet

Het Mozaïek Kwartet werd vorig jaar opgericht door vier jonge musici, die elkaar leerden kennen bij het jong Nederlands Blazers Ensemble.

Het Mozaïek Kwartet bestaat uit Annemiek de Bruin, Harry Stens, Lennart de Winter en Rebecca Fransen. Ze bespelen respectievelijk de klarinet, hoorn, trombone en contrabas, een zeldzame combinatie van instrumenten, die vele mogelijkheden biedt.

Aangezien dit kwartet de perfecte sopraan-alt-tenor-bas-bezetting heeft, spelen zij een programma met vocale muziek uit alle tijden, door hen zelf gearrangeerd. Het concert wordt een gevarieerd concert met veel verschillende sferen en stijlen, van klassiek tot popmuziek en van volksmuziek tot avantgarde.

Martin Boek

De eerste ervaring met musiceren deed Martin op achter de piano. Op zijn 7e jaar kreeg hij zijn eerste pianolessen. Toen hij in 1971 voor zijn 11e verjaardag een gitaar cadeau kreeg was al gauw duidelijk, dat zijn hart naar dat instrument uitging. In 1978 won hij het Edith Stein concours, wat later het Prinses Christina concours werd. Hij werd in datzelfde jaar aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium als leerling van Jan Goudswaard met hoofdvak klassiek gitaar. In de laatste jaren van zijn studie en kort daarna speelde Martin regelmatig solorecitals, verzorgde hij radio- optredens en trad hij op als begeleider van zang en fluit. Hij werd aangesteld als gitaardocent aan muziekscholen in het Westland.

In 1986 begon Martin aan een universitaire studie, waardoor er voor musiceren minder tijd overbleef. Toch speelt Martin nog steeds regelmatig partijen op gitaar en mandoline bij diverse orkesten, zoals het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds hij in 2002 in Leimuiden is komen wonen geeft Martin ook in deze plaats gitaarles.

 

Artikel bron: PG Leimuiden