Twee keer rijden onder invloed

Regio – Agenten van politieteam Kaag en Braassem hebben dit weekend 2 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Omstanders maakten op zaterdag 17 februari melding van een man die nogal onvast ter been zijn auto uit kwam, die hij had geparkeerd aan het Noordplein in Roelofarendsveen. Zij vermoedden dat deze 48-jarige inwoner van die plaats onder invloed was van alcohol. De ter plaatse gekomen agenten troffen de automobilist, toen hij net weer weg reed. De eerste blaastest op straat leverde al een vermoeden op van een behoorlijke overschrijding van de vastgestelde limiet, dit werd op het politiebureau bevestigd: op het ademanalyseapparaat blies de man 800 UG/L, bijna 4 maal de voor hem toegestane waarde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd én hij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.

Nummer twee

Zondagmorgen 18 februari, controleerden agenten rond 07.30 uur een 50-jarige man uit Langeraar in diens woonplaats. Ook hij testte op straat positief en werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees in zijn geval een uitslag van 390 UG/L uit, bijna tweemaal de toegestane waarde. Hoewel de Langeraarder zijn rijbewijs mocht behouden, zal tegen hem wel proces-verbaal worden opgemaakt en heeft hij een rijverbod van enkele uren ontvangen.