Training ‘Welkom in Kaag en Braassem’ De Driemaster gestart

Kaag en Braassem – Zaterdag 17 september startte de training ‘Welkom in Kaag en Braassem’ voor statushouders in het gemeentehuis van Kaag en Braassem. Burgemeester Marina van der Velde verwelkomde de deelnemers en gaf informatie over de gemeente.

welkom

Eenmaal kennis gemaakt werden de deelnemers geïnformeerd door Marion Bakkes en Rob de Blauw, met ondersteuning van twee vrijwillige tolken Mona Qarout en Mohammedimg_20160917_093444 Fanari, over thema’s die wij in Nederland belangrijk vinden.Misschien wel de jongste inwoner, de zoon van Mohanad Ahmad en Botheina Abdalhey, net twee weken oud en nu al aanwezig op de training. Dankzij onze twee vrijwilligers Willy Cuvelier en Kristen van Muiden die op de kleine jonge paste konden de ouders de training volgen.
In de middag stapte de groep deelnemers in de bus voor een rondleiding door Kaag en Braassem. De rondleiding startte bij Buurtwerkplaats ‘Om de Hoek’ in Oud Ade. Daar stond een heerlijke lunch klaar en vertelde Gilbert uit Kongo ons over het vrijwilligerswerk dat daar word gedaan. De ging verder naar Hoogmade waar de groep een korte stop maakte bij de molen en vervolgens naar de woonark van vrijwilliger Carol en Lieneke van Brakel. Na de rondleiding en vele verhalen kwam de groep weer terug bij het gemeente huis.
Het was een leuke en leerzame dag waar iedereen erg enthousiast over was. Volgende week gaat de training weer verder en zal de groep meer leren over de grondwet en hoe zij bepaalde situaties in Nederland aan moeten pakken.

Vragen en informatie?
Neem contact op met Marion Bakkes, coördinator sociale integratie statushouders.
Mobiel: 06-182491509
E-mail: m.bakkes@participe.nu