Training “Samen dementievriendelijk”

Op woensdag 12 september organiseert Dementievriendelijk Kaag en Braassem in samenwerking met het landelijke Samen Dementievriendelijk een speciale training voor alle inwoners van Kaag en Braassem. De training is bedoeld om mensen bewust te maken van wat dementie voor iemand betekent.

Dementie komt bij 270.000 mensen in Nederland voor, waarvan 12.000 mensen jonger dan 65 jaar. 70% van de mensen woont nog thuis en 300.000 mantelzorgers geven meer dan 20 uur per week zorg aan deze mensen. Veel mantelzorgers zijn daarom overbelast.

Om mensen bewust te maken van wat mensen kunnen betekenen voor iemand met dementie wordt de training “Samen dementievriendelijk” georganiseerd. Het zou toch fijn zijn om te weten wat je moet doen als een ander het even niet meer weet. Tijdens de training gaan we dieper in op wat dementie is en wat je kunt verwachten. Aan het eind van de training wordt er een plan opgesteld over wat je zou kunnen doen om jouw omgeving dementievriendelijk te maken.

Datum: woensdag 12 september
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Huize Jacobus, Saskia van Uylenburchlaan 1, Oude Wetering.

Wilt u deelnemen aan deze training? Meld je dan aan. Opgeven kan vóór 5 september 2018 voor de training van 12 september. U kunt zich aanmelden o.v.v. “training samen dementievriendelijk”, de datum waarop u wilt deelnemen en met het aantal personen.
E-mail: kb.dementie@gmail.com
Telefoon: 071-3312251
Schriftelijk: Zuideinde 34, 2371 BW Roelofarendsveen.

Wilt u meer informatie of zich voorbereiden op de training? Kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl.