Training “Samen dementievriendelijk”

Kaag en Braassem – Maandag 3 april en dinsdag 11 april organiseert de initiatiefgroep dementievriendelijk Kaag en Braassem een gratis training “Samen dementievriendelijk”. Een speciale training om mensen bewust te maken van wat dementie voor iemand betekend.

Dementie komt bij 270.000 mensen in Nederland voor, waarvan 12.000 mensen jonger dan 65 jaar. 70% van de mensen woont nog thuis en 300.000 mantelzorgers geven meer dan 20 uur per week zorg aan deze mensen. Veel mantelzorgers zijn daarom overbelast.

Om mensen bewust te maken van wat mensen kunnen betekenen voor iemand met dementie wordt er een speciale training “Samen dementievriendelijk” georganiseerd. Het zou toch fijn zijn om te weten wat je moet doen als een ander het even niet meer weet. Tijdens deze training gaan we dieper in op wat dementie is en wat je kunt verwachten. Aan het eind van de training wordt er een plan opgesteld over wat je zou kunnen doen om jouw omgeving dementievriendelijk te maken.

Datum: maandag 3 april

Tijd: 9:30 – 11:30 uur

Locatie: Rabobank, Het Oog 1, Roelofarendsveen

Datum: dinsdag 11 april

Tijd: 19:00 tot 21:00 uur

Locatie: Het Spant, Larixlaan 20, Leimuiden

Wilt u deelnemen aan deze training? Meld je dan aan. Opgeven kan vóór 24 maart voor de training van 3 april en vóór 3 april voor de training van 11 april. U kunt zich aanmelden o.v.v. “training samen dementievriendelijk”, de datum waarop u wilt deelnemen en met het aantal personen.

E-mail: kb.dementie@gmail.com, Telefoon: 06-12770839

Als u meer informatie wilt kijk dan op www.samendementievriendelijk.nl

Artikel bron: Samen dementie vriendelijk