Toneel/muziektheater • Oud worden met Zorg • Dag mama • 22 april

Kaag en Braassem – Dementie in het theater, deze bijzondere voorstelling wordt gespeeld door (gepromoveerd) psychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Zij nemen u mee in de wereld van dementie, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Nederland, Buren, 1 december 2012. David Blom (met pet) en zijn familie. Links, moeder Lydia van den Heuvel, midden zus Sarah en rechts broer Misha Blom. Rechts: oma Niesje (?) (95 jaar en dement). Foto: Jorgen Caris

Dag Mama gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig. Een indrukwekkende én leerzame voorstelling voor mantelzorgers, verplegers, beleidmakers en geïnteresseerden in dementie. Eigenlijk voor iedereen!

Kaarten à €15 zijn verkrijgbaar bij boekhandel Veenerick, Noordplein 15, Roelofarendsveen. Voorstelling is zaterdag 22 april om 20.30 uur in de Alkeburcht, Noordhoek 19 in Roelofarendsveen.

Artikel bron: WIJ